De 4de Ecover Half Ton Classics Cup is begonnen

De 4de Ecover Half Ton Classics Cup is begonnenMaandagochtend haspelden de laatste schippers zich door de inschrijvingsprocedure van de 4de Ecover Half Ton Classics Cup, zodat alle boten tegen het middaguur fier pronkten met de wedstrijdnummers én de officiële wedstrijdvlag. Een korte wandaling op het halftonner-ponton leert dat de meeste boten nu klaar zijn voor de wedstrijden, maar ook dat op andere boten de todo-lijst nog pijnlijk lang is. De boatwax van sponsor Ecover wordt op sommige boten nog duchtig aangesproken.

Om twee uur gisterennamiddag gaven de 23 halftonners elkaar rendez-vous op de startlijn even buitengaats Nieuwpoort voor een korte oefenwedstrijd. Een mijltje opkruisen, spi op en terug naar de keerton bij het finish-schip. Drie keer te herhalen. De Duitse Zick Zack toonde zich erg snel, evenals de Per Elise, de Chia-Chia en onze eigenste General Tapioca, die na een middelmatig wedstrijdbegin zich toch nog een plek naar de top wist te boksen: aan het laatste merkteken wisten ze nog net de boeg voor die van King One te schuiven.

Daarna was het even gezellig verbroederen op het terras van de KYCN in afwachting van de openingsceremonie. De commodores van de KYCN en de BRYC heetten de deelnemers van harte welkom, waarna sponsor Champagne Veuve Devaux de champagnebar voor open mocht verklaren. De eerste avond van de Ecover Half Ton Classics Cup werd goed ingezet, met een heerlijk Belgisch buffet, smakelijke pannenkoeken, een sterke streep muziek, tot diep, heel diep in de nacht...

De 4de Ecover Half Ton Classics Cup is begonnen...

Vandaag staan er 3 tot 4 manches op het programma, afhankelijk van de wind, die momenteel erg zwak is.

Meer info: Half Ton Classics Cup

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: