Wind, water en wereldtoppers in Medemblik: Gaastra Dragon Worlds 2009

Gaastra Dragon Worlds 2009Van 3 tot en met 11 september aanstaande vinden in Medemblik de wereldkampioenschappen Draken plaats. Het is de eerste keer dat de wereldkampioenschappen in deze grote internationale klasse in Nederland worden georganiseerd. De zeventig deelnemers zijn afkomstig uit zeventien verschillende landen. In elk land is aan het WK een kwalificatiestrijd vooraf gegaan. Dit geeft garantie voor een spannende strijd om de wereldtitel.

In het jaar dat de Draak haar tachtigste verjaardag viert, worden de wereldkampioenschappen georganiseerd door de Nederlandse Draken Club en RYC Hollandia in samenwerking met de International Dragon Association, De Draak is een driemans kielboot die van 1948-1972 een Olympische klasse
was. Het is een geliefde boot onder oud-olympiërs en andere grote namen uit de zeilsport. Namen als Gordon Ingate (America’s Cup, Admirals Cup, OS), Ulli Libor (zilver & brons OS), Poul Richard Hoj Jensen (2 x goud OS), maar ook onze eigen Mark Neeleman (5 x OS), staan op de deelnemerslijst. In totaal doen er meer dan 30 oud Olympische zeilers mee.

Voor meer informatie over de Dragon Worlds, kijk op:
http://www.dragonworlds2009.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: