WK 470 dag 3: Delta Lloyd Kernploeg consolideert voorsprong

WK 470 dag 3: Delta Lloyd Kernploeg consolideert voorsprongDinsdag 25 augustus werd de zesde en laatste race van de kwalificatierondes van het WK 470 in Denemarken gevaren. Een korte dag, maar daarom niet minder succesvol voor de Delta Lloyd Kernploeg. Lisa Westerhof en Lobke Berkhout behouden met een vierde plek in race zes hun eerste plaats in het klassement en ook Sven en Kalle Coster houden met een eerste plek vandaag hun koppositie vast. De twee teams van de Talentploeg weten zich te stabiliseren en plaatsen zich ook voor de gold fleet. Er staan nog zeven races op de planning. Naar alle waarschijnlijkheid worden er woensdag 26 augustus twee wedstrijden gevaren. De medal race vindt op zaterdag 30 augustus plaats.

Sven en Kalle Coster zaten er vandaag vanaf het begin goed bij. Sven Coster: "We hadden een goede start, zaten aan de goede kant van het veld en we konden onze strategie uitvoeren. Tussen de tegenstander en de boei blijven. Dat is gelukt." Zijn broer Kalle vult aan: "Het was even spannend bij de bovenboei, maar daar kwamen we goed uit en vanaf dat punt lagen we ruim voor."

De broers doen dus goede zaken in de beginfase van het WK, terwijl enkele concurrenten wat laten liggen. Kalle Coster: "Naar de concurrentie kunnen en willen we in dit stadium van het evenement nog niet kijken. We varen onze eigen wedstrijd en proberen dat zo goed mogelijk te doen en zo min mogelijk punten te laten liggen. In het zeilen wint degene die de minste fouten maakt en tot nu toe doen we dat niet slecht." Met acht punten staan de broers drie punten voor op de nummers twee van het klassement Schmid/Reichstaedter (AUT 3).
Ook Lobke Berkhout en Lisa Westerhof varen een zeer stabiel WK tot nu toe. "Het ging erg lekker. Ze varen zeer constant en laten geen punten liggen in de voorrondes. Heel goed", aldus plaatsvervangend hoofdcoach Jacco Koops. Berkhout en Westerhof houden met hun vierde plek in race zes de koppositie in de ranglijst vast. De tweede plek wordt gedeeld door Rechichi/Parkinson (AUS 357), Wilson/Clark (GBR 842) en Conti/Micol (ITA 23) die alledrie zeven punten achterstaan op de Nederlandse vrouwen.

Steven Le Fevre en Steven Krol eindigden als vierde in dezelfde vloot als de Costers. Even leek het nog of ze vlak voor de finish de Engelse in konden halen, maar daar slaagde Team Steven net niet in. Niettemin een zeer goed resultaat waarmee de talenten stijgen naar de vijftiende plaats.

Marieke Jongens en Margriet Fokkema houden hun plek in de middenmoot van de kopgroep vast. Met een elfde plek vandaag zakken de ze een plaatsje naar de vijftiende plek in een veld van 57 boten

Ranking na kwalificatierondes (tussen haakjes staat de aftrek)

Sven en Kalle Coster:
8,0 punten: 1, (9), 3, 1, 2, 1

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof:
10,0 punten: 2, 2, 3, 2, 1, (4)

Steven Le Fevre en Steven Krol:
30,0 punten: 11, 4, 9, (18), 2, 4

Marieke Jongens en Margriet Fokkema:
46,0 punten: (16), 11, 13, 3, 8, 11

http://worlds470.kdy.dk/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: