Breskens Sailing Weekend: zware windvlagen tijdens de eerste zeildag

De Oxygen (IMX 40) van Axel de CockWindkracht 7 met uitschieters naar 8 hebben de meeste deelnemers aan het Breskens Sailing Weekend niet tegengehouden de strijd met elkaar aan te gaan. De wedstrijd organisatie heeft besloten om de eerste zeildag te laten plaatsvinden op de Westerschelde en niet, zoals gepland in de monding van de Westerschelde voor Cadzand. Een ruige zee die werd veroorzaakt door wind tegen tij, en windvlagen tot 30 knopen hebben ervoor gezorgd dat niet iedereen ongeschonden uit de strijd is gekomen.

De Oxygen (IMX 40) van Axel de Cock heeft zijn mast overboord gezeild, er zijn bij verschillende boten zeilen gescheurd en er is een roer afgebroken.
Ondanks de toch wel zware omstandigheden is er een mooie, spannende wedstrijd gevaren.

In de IRC1 klasse is de eerste plaats behaald door de Tonnere de Breskens van Piet Vroon. In de IRC 3 klasse heeft de zeeuwse Laura Vroon een goede tweede plaats behaald met haar Joie de Vivre. In de eenheidsklasse First 31.7 is de eerste prijs gewonnen door de fransman Fabien Talpaert met zijn Calvito.

Top 3 uitslagen van de Allard Races

IRC1
1e prijs Piet Vroon / Tonnere de Breskens
2e prijs Cees Kaan/ Roark
3e prijs Henri Tinchant/ Seawolf

IRC2
1e prijs Carl Sabbe/ Alegria
2e prijs John van der Starre/ Frd Experience
3e prijs Phil Bourgeois/ Marine Diffusion Dunkerque

IRC3
1e prijs Fabien Talpaert/ Calvito
2e prijs Laura Vroon/ Joie de Vivre
3e prijs Bert Visser/Lancer of Hamble

First 31.7
1e prijs Fabien Talpaert/ Calvito
2e prijs Wim Hermans/ Blauwe knoop

Tekst: Brenda Verschelling
Foto: Guy Clappaert © ClubRacer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: