Cowes Week op maandag

Cowes Week 2009 - TonnerreHoewel er een bewolkte dag voorspeld was, hebben we daar enkel op de eerste momenten van de dag iets van gemerkt. De rest was gewoon short en T-shirt weer zeilen, met een briesje tussen de 12 en de 18kn sterk.
Piet vroon begint terug te vechten tegen de TP 52´s, Antilope haalt net geen eerste plek en we verstaan nu eindelijk de baan door de marifoon van het wedstrijd comité.

In de IRC 1 klasse kan Piet Vroon eindelijk een TP 52 achter zich laten wat op zich een knappe prestatie is, ze finishen hiermee dus op een 2de plek op 1 minuut en 8 sec na de andere TP 52 Rio. Morgen een eerste plek Piet? Seawolf klimt 2 plekken en wordt vandaag 7de. Tonnerre de Breskens staat hiermee 3de overall en Seawolf 11de.

In IRC 2 werd er gevochten met het mes tussen de tanden. Met een generall recall en dan een Black flag schieten ze ons weg. Op 13 sec ziet Antilope haar eerste plek aan Inis Mor voorbij gaan. Moana zien we op 4 staan en ik kwam eigenaar Francois Goubau na de wedstrijd tegen, nog vol adrenaline, met de volgende woorden:” Goh man, dat ging d’er hevig aan toe vandaag!” De volgende bekende is de Allard op een 8ste plek die nog even bij de eerste boei een over en weer protest geroep hadden met Inis Mor, maar dat werd later ingetrokken (dat protest van gisteren ook trouwens).

Dan op 11 hebben we de Trust Aliance gevolgd door de Soulmate (en ik moest van een vrouwelijk bemanningslid zeggen dat de bemanning niet enkel van de Yellow Rose komt! Bij deze dus.), op 16 de Weerga en op 20 de Appel. Serendipity doet het iets minder goed en eindigt op een 24ste plek, Mummaduck op 27 en de Popov op 32. Overall maakt dat Antilope op 2, Moana 4, Trust Aliance op 8, Allard op 10, Soulmate op 11, Weerga op 16, Appel op 17, Serendipity op 21, Mummaduck op 28 en Popov op 32.

IRC 3 De Azzurro eindigt op een 14de plek en sprokkelt zo zijn punten om meer naar voor te komen. De Tontin deed het een beetje minder en wordt vandaag 23ste. Azzurro komt hiermee overall op een 13de plek te staan en de Tontin op 19.

IRC 4, De A Boen wordt geen 10de vandaag en we vinden Johan Bol terug op een 7de plek. Toen ik hem op de steiger tegen kwam was hij blij dat de Winsome eens niet voor hem eindigde. Maar Johan, wat jij toen nog niet wist is dat de Winsome op berekende tijd 16 seconden voor jou eindigt… De Blue Nose vinden we terug op een 34ste plek. Op de Overall standing Staat de Winsome op 3, de A Boen op 7 en de Blue Nose op een 31ste plek.

IRC 5, de enige Nederlandse deelnemer in deze klasse Lucifer eindigt op een 19de plek, overall komt hij op een 16de plek te staan.

In de Quarter ton klasse komt The Itch vandaag aan als 9de en komt hiermee in de overall list op een 7de plek te staan.

Op de laatste dag van de Extreme 40 klasse weet Carolijn Brouwer er tussen de andere grootheden als Loïck Peyron, Mike Golding, Pete Cumming en Shirley Robertson buiten een paar vijven en zessen nog een 2de plek te varen.

Voor morgen staat er een beetje regen op het programma (het kon niet blijven duren…), en iets meer wind die constant uit het Zuiden zou moeten waaien. We laten u uiteraard weten hoe het er morgen weer aan toe ging. Oh ja, morgen doen de grote jongens uit Super Zero Class mee.

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: