Marit Bouwmeester in wereldtop tijdens WK Laser radial

Marit BouwmeesterDe Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester (21) heeft op de wereldkampioenschappen in de Laser radial klasse in Karatsu Japan laten zien bij de absolute wereldtop in deze klasse te horen. De jonge zeilster eindigde na 12 gezeilde wedstrijden bijna op het podium. Bouwmeester werd 4de van de 88 deelnemers, zes punten achter Anna Tunnicliffe, de huidige Olympisch kampioen uit Amerika. De Finse Sari Multala is de nieuwe Wereldkampioen. De Belgische zeilster Evi Van Acker werd 6de tijdens het WK Laser Radial.

Jacco Koops, plaatsvervangend hoofdcoach van het Watersportverbond was lovend over Marit Bouwmeester. “Marit zeilt erg goed en haar prestaties zijn heel constant. Ze was zesde op het EK vorige maand en nu vierde op dit WK in een sterk veld. Erg knap. Ze heeft een grote stap gemaakt en laat zien definitief bij de wereldtop te horen.”

Marit Bouwmeester maakt onderdeel uit van de Talentploeg van het Watersportverbond. De jonge zeilster uit Wartena, Friesland wordt al geruime tijd intensief begeleid door Mark Littlejohn, een ervaren Engelse trainer in Nederlandse dienst. De bond gaat deze week overleggen over een mogelijke overgang van Bouwmeester naar de Delta Lloyd Kernploeg.

Einduitslag Laser Radial WK via: http://events.laserinternational.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: