WK Star 2009 - dag 1

WK Star 2009 - dag 1Mateusz Kusznierewicz en Dominik Zycki (POL) zijn het WK STAR 2009 begonnen net zoals zij het WK 2008 zijn begonnen: met een overwinning in de eerste race. Sinds de spelen in 2008 hadden ze niet meer in de Star gezeten, het hoofd leeggemaakt en eens wat anders gedaan dan zeilen. En zie daar: de beste start, hard zeilen in het eerste kruisrak en de hele wedstrijd leiden met een minuut voorsprong. Een betere rentree kan je je niet wensen.

De strijd voor de tweede plaats was spannender. Freddy Loof zat aan de verkeerde kant in het eerste kruisrak, en kwam buiten de top bij de bovenboei. Maar met hard varen gingen ze langzaam naar voren om de tweede plaats op te eisen.

Marazzi wist de derde plaats af te snoepen van Babenderende en Miller, twee jonge duitse teams die veel progressie hebben gemaakt het laatste jaar. Duitsland heeft een heel sterk programma voor het ontwikkelen van het Star zeilen, waarin een aantal team volledig worden ondersteund en met elkaar werken aan een hoger niveau. Dit ondersteund door de Nixdorf stiftung, opgezet door de oprichter van Nixdorf computers, maar ook een Star zeiler.

Robert Scheidt had een offday. Met een slecht eerste rak was het niet meer haalbaar om door de meute heen naar voren te zeilen. Een 27e plek was zijn deel, dus hij staat onder druk voor de rest van de week.

Probleem is dat de winstvoorspelling voor de rest van de week dramatisch slecht is. Dit stuk wordt ook geschreven terwijl we eigenlijk op het water hadden moeten zitten, maar uitstel wegens zwakke wind en draaiingen.

www.starclass.org
Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: