Light Vessel nog 3 dagen te gaan

Kersvers Nederlands kampioen IRC 2 Alegria van Carl SabbeOver 3 dagen gaat de eerste wedstrijd weer van start van de Light Vessel editie 2009. Wie mogen we aan de startlijn verwachten in deze editie van de Light Vessel? Voor wat de IRC vloot betreft zien we onder meer de kersvers Nederlands kampioen IRC 2 Alegria van Carl Sabbe. Verder zal Antilope, de winnaar van Cowes week weer voor geduchte tegenstand gaan zorgen. Ook Moana is na een zomer in Groot-Brittannië weer in de thuiswateren en zij zullen alles doen om hun eerste plaats van vorig jaar te verdedigen.

Voor het eerst varen ook de Longtze premier in Zeebrugge. Heel wat bekende namen in deze klasse. Met Luc Gellusseau, Nicolas Bérenger en Erwan Tabarly hebben we alvast enkele Figaristen en America's cup zeilers die hun opwachting maken.

Ook de CruiserRating schepen zijn van de partij. In deze klasse zien we momenteel inschrijvingen gaande van de Mini 650 tot de Jeanneau 50. Een divers veld dus waar ongetwijfeld een leuke competitie uit zal gaan voort komen.

Kortom, de Light Vessel wordt een weekend waar zowel de occasionele wedstrijdzeiler als de rockstars uit het circuit een weekend van intens wedstrijdzeilen mogen verwachten.

Naarmate het Light Vessel Weekend nadert zetten we nog even enkele praktische dingen op een rijtje:

  1. Online inschrijven kan via de website
  2. Neem vooraf de Notice of Race grondig door
  3. Voor de busdienst van Zeebrugge naar Breskens die vrijdag om stipt 17:00 vertrekt dient vooraf gereserveerd te worden via havenmeester@rbsc.be
  4. Zaterdagavond gaat het diner door bij Clubhouse Alberta. De feesttent zal 250 zeilers een plaats kunnen bieden tijdens het diner. De avond zal verder opgeluisterd worden door de DJ. Inschrijven vooraf is vereist en dit kan gebeuren voor de prijs van € 25,00 per persoon via havenmeester@rbsc.be
Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: