Cowes Week 2009 dag 4 - broachen en in de chinees gaan

Beau Geste van Karl Kwok zet de snelste tijd neerVandaag is er nogal wat gebeurd. Ik heb boten op boeien en op elkaar zien varen, broachen en de chinees in gaan en dit terwijl er maximum 25kn wind stond. Luna Rossa wint in Super Zero voor Ran en Beau Geste. Tonnerre wordt weer 2de, Antilope wint in IRC 2 en Winsom blijft 3de plekjes verzamelen. De Soulmate zal morgen waarschijnlijk niet kunnen varen door een frontale aanvaring en de preekstoel van de Serendipity ligt er af. Ja, het was een druk dagje hier op de Solent...

In Super Zero mochten de grote jongens vandaag buiten spelen. Hoewel de Beau Geste van Karl Kwok de snelste tijd neerzette, zien we toch Luna Rossa corrected winnen voor Ran op 2, dan pas Beau Geste en Rosebud op 4. En we mogen niet vergeten te vermelden dat Beau Geste in het rondje Wight op 2 seconden net niet het record van het eiland verpulverde.

In IRC 1 weet Piet Vroon weer een TP achter zich te laten en weet zich op een 2de plek te finishen. Seawolf II eindigt zowat in het midden van de vloot op een 10de plek.

In IRC 2 maakt de crew van de Antilope weinig tot geen fouten en haalt line honours en handicap euh honours. De volgende in het rijtje is de Allard die het elke dag beter en beter doet en nu op een 7de plek finisht, Mummaduck voelt zich blijkbaar beter met wat meer druk en eindigt op een 9de plek voor Moana op 10 (die een fantastische boeironding hebben gefilmd met boten die flipperkast allure hebben) en Trust Alliance op 11. Weerga heeft een kleine aanvaring met bij hen wat blikschade en wordt 13de, de Appel vinden we terug op 19, Popov op een 27ste plek en Serendipity en Soulmate gaven op met schade.

IRC 3, De Belgische Azzuro eindigt op een 17de plek, en de Tontin op een 25ste plek. Beide schepen zijn de enige met een protest aanbieding in hun klasse.

IRC 4, Winsome krijgt het maar niet voor elkaar om voor de Yes en de Salvo te komen en wordt weer 3de, en de A Boen wordt 6de. De Blue Nose opteerde ervoor om vandaag eens een dagje niet te zeilen.

In de IRC 5 klasse doet de Lucifer het iets minder goed en wordt 23ste.

In de Quarter ton klasse heeft The Itch wat problemen met wat meer wind en wordt 8ste.

Soms schrijf je van die berichten waarin er helemaal niets te beleven valt. Je stuurt die dan door, ze worden geplaatst, je gaat dan aan de bar een glaasje drinken en dan komen de zware verhalen boven… Dus, wat is er zoal gisteren gebeurd? Bij de A Boen hebben ze een paar stoppers uit deck getrokken, op de Allard hebben ze de outhaul in “frennen” vaneen getrokken, op de Weerga hebben ze de kop van de spiboom in de spiboom getrokken (ja ja, gewoon er in, net zoals u het zich nu inbeeld!) en hun spi is ook een beetje ontploft. Er lopen ook geruchten dat bij het ontrafelen van een knoop de pitman ook euh…, beschadigd is geraakt op de Weerga.

Morgen wordt er weinig wind voorspeld, met een 10tal knopen zullen we ons tevreden moeten stellen. Weinig wind zal dus niet veel soeps worden, maar met de zware verhalen van straks aan de bar komt dat wel goed om jullie morgen iets of wat van lectuur aan te bieden.

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: