WK Star 2009 - dag 2

WK Star 2009 - dag 2Gisteren was een lange dag voor de zeilers op het WK Star. Pas om 19u30 ging de eerste boot door de finish, en het was ongeveer half 10 toen de laatste boten de haven binnen zeilden. De eerste wedstrijd was er uitgeschoten nadat een 45 graden shift door het veld was gegaan. Het duurde daarna een paar uur voordat het comité het weer aandurfde om de volgende wedstrijd te starten. Choppy water, weinig wind en veel stroom maakten het tot een interessant tactisch spelletje, met grote winnaars en grote verliezers.

De eerste boeironding was voor Mendelblatt/Stube, met een 100 m voorsprong op Negri en ondergetekende. En hoewel ze dat op de run vast konden houden, schoven een aantal boten op de rechterkant sterk naar voren toe. Het tweede kruisrak was wederom een rechterkantaffaire – hoe verder naar rechts, hoe meer je won. Marazzi en Szabo hadden dit goed begrepen en schoven naar voren.

De tweede downwind was het rak van Robert Scheidt. Tot dan toe liep het allemaal nog niet zo lekker bij Scheidt, maar in dit rak vond hij een passing lane en pakte zo’n 20 boten om als 2e de laatste benedenton te ronden – na Szabo, die inmiddels de kop van Mendelblatt had overgenomen.

Bij het laatste kruisrak hadden alle koplopers door dat de rechterkant toch echt de place to be was, en konden Szabo / Peters met zweet onder de oksels want onder zware druk van Scheidt de winst binnenhalen. De derde plek was voor Marazzi, die daarmee de kop in het klassement overneemt. Loof op de 5e plek maakte het supertrio compleet.

Kuznierewicz kwam na zijn overwinning op dag 1 weer terug op aarde, maar bleef nog redelijk bij met een 12e plek.

Op dit moment regent het hard in Varberg. Benieuwd of er vandaag gezeild kan worden !

www.starclass.org
Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: