Nederland doet goede zaken op EK Hobie Cat Italië

Heemskerk en Tentij pakken Italiaans Kampioenschap 2009Inmiddels is het Europees kampioenschap Hobie Cat in Italië halverwege. Verschillende Nederlandse zeilers hebben dinsdag het podium mogen beklimmen. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij schreven het Italiaans kampioenschap Hobie Tiger op hun naam. Bij de Hobie Dragoons deden Marloes Sprij en Teuntje van Es goede zaken, zij werden tweede. Vandaag zijn, onder uitstekende zeilcondities, de eerste wedstrijden voor het europees kampioenschap gezeild.

Heemskerk en Tentij blij met de eerste plaatsHeemskerk en Tentij blij met de eerste plaatsOp maandag en dinsdag werden pas de races voor het Italiaans Kampioenschap Hobie Tiger gezeild. Zondag kon er door enorme onweersbuien niet worden gezeild. Maandag werd er door gebrek aan wind slechts 1 race gevaren, dinsdag wist de organisatie er nog twee uit te persen. “Het was niet makkelijk. Iedere up- en downwind was het opnieuw zoeken naar de windbanen. Er was dinsdag weinig thermiek waardoor de wind niet lekker wilde doorzetten. Bij de tweede wedstrijd begon de wind al af te nemen en was het soms een ware zoektocht naar wind”, vertelt Tentij. Op sommige plaatsen op de baan was totaal geen wind, zeilers die hierin terecht kwamen liepen al gauw een twintig minuten achterstand op en waren direct kansloos. Een derde race werd op dinsdag op enkele seconden voor de start afgeblazen doordat de wind volledig wegviel. Heemskerk: “We zijn tevreden met het resultaat. Het was alweer een maand of vier geleden dat we voor het laatst op de Hobie Tiger hebben gevaren. Het zijn soms pittige wedstrijden.”

Hobie Dragoon
Teuntje van Es en Marloes Sprij zichtbaar tevreden met hun 2e plaats op de Hobie DragoonTeuntje van Es en Marloes Sprij zichtbaar tevreden met hun 2e plaats op de Hobie DragoonOp de Dragoon boekten Marloes Sprij en Teuntje van Es dinsdag mooie resultaten. Zij hadden de smaak goed te pakken en schreven de laatste races twee paaltjes bij. De dames raakten gedurende het evenement steeds beter op elkaar ingespeeld. “We waren de eerste dag best zenuwachtig. Het is voor mij in ieder geval de eerste keer dat ik aan zo’n groot internationaal evenement meedoe. Het is een leuke klasse om in te zeilen. Er heerst een goede sfeer en iedereen is erg sportief gezeild. Het was helemaal leuk dat het Engelse team wat eerste is geworden nog van de boot afgesprongen is om ons te feliciteren”, glundert Teuntje van Es. De dames varen pas sinds kort samen. Vorige week hebben ze samen voor het eerst gezeild. De klik was er direct en zodoende besloten ze dit EK te gaan varen, en met succes.

De weergoden zijn de zeilers ondertussen goedgezind. Vandaag staat er een straffe vier beaufort wat garant staat voor het nodige spektakel. Zowel zeilers als toeschouwers genieten met volle teugen. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.hobieuropeans.com

www.hobiecat.nl
Foto's: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: