Volvo Antwerp Race

Volvo Antwerp RaceDe jaarlijkse Antwerp Race die op 3 oktober e.k. voor de 21ste keer wordt gehouden, wordt voor de gelegenheid Volvo Antwerp Race. De zeilklassieker wordt opnieuw een nautisch hoogtepunt, met een wervelende finish van 225 zeiljachten voor de rede van Antwerpen. Het bekende automerk trekt hiermee de lijn door die startte in 1978 met de ondersteuning van de Zweedse campagne in de America’s Cup.

Sinds 1997 is Volvo de titelsponsor van de Round the World race, ooit bekend als ‘de Whitbread’, nu als de Volvo Ocean Race. De essentie van de Antwerp Race blijft even beproefd als anders: een officiële competitie voor zowel de ervaren wedstrijdzeilers uit de Lage Landen, fanatieke brekers van snelheidsrecords zowel als schippers die voor de gelegenheid het uiterste uit hun boot en bemanning willen halen.

Zeilen is een internationale topsport, waarin factoren als avontuur en ecologie een belangrijke rol spelen. De Volvo Antwerp Race is een van de belangrijkste zeilevenementen van de Belgische kalender, zeker als met het aantal deelnemende jachten bekijkt. De scheepvaartautoriteiten laten slechts 225 deelnemers toe en de raceorganisatie moet ieder jaar een indrukwekkende reserve aan kandidaat deelnemers weigeren.

De Volvo Antwerp Race is veel meer dan opwindende competitie waaraan de beste zeezeilers uit België en Zuid Nederland deelnemen. Het is de jaarlijkse topbeleving van alle sportieve zeilers die hun zeemijlen tussen Breskens, Terneuzen en Antwerpen voor geen geld willen missen.

Daarnaast is de Volvo Antwerp Race door wind en vloedstroom voortgestuwde emotie. De milieuvriendelijkheid zowel als de geestdrift van de deelnemers zijn niet toevallig ook twee kernwaarden van Volvo. Een ander element is veiligheid. De organisatie bewijst ieder jaar opnieuw dat ze de vloot met de juiste begeleiding over de drukke vaarweg kan leiden, zonder ongevallen of hinder voor de beroepsscheepvaart.

Belangrijk voor de relatie met het publiek wordt de White Village, pal aan de finishlijn van de Volvo Antwerp Race, ten zuiden van het Zuiderterras. De site geeft uitzicht over de laatste nautical miles van de race waar de ultiemste manoeuvres worden uitgevoerd om de beste plaatsen.
Vanuit dit merkpunt aan de St.- Michielskaai wordt live commentaar gegeven van het wedstrijdverloop en komen er interviewflitsen met de deelnemers.

Na de finish varen de jachten door naar de Jachthaven Antwerpen / Willemdok. Een echt spektakel voor het grote publiek.

Volvo Antwerp Race 2009 praktisch

Zeilrace tussen Breskens – Terneuzen en Antwerpen Rede voor alle types van kajuit-wedstrijdzeiljachten gemeten volgens IRC en CR formules

Inschrijving voor deelnemers open op 1 september 2009
Wedstrijddatum: 3 oktober 2009

Een organisatie van de VZW Antwerp Race, gesteund door de Antwerpse watersportverenigingen KLYC, RYCB, SRNA, VVW, HYV en de Bressiaanse watersportvereniging WVB (Ned).

Noteer hem in je wedstrijdkalender: Antwerp Race
Tekst: Pit De Jonge

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: