Cowes Week 2009 dag 5 - Tactische genialiteit of loterij?

Cowes Week 2009 dag 5 - Tactische genialiteit of loterij?Het antwoord op deze vraag hangt af van de persoon aan wie je het vraagt. David de Graaf van de Appel vaarde vandaag op 3 sec verschil een paaltje op zijn eerste Cowes Week. Gisteren nog zei Marc Flamand die stuurman is op de Antilope het volgende: “Morgen wordt heel den hoop dooreen gegooid”. En als ik nu naar de uitslag in de IRC 2 klasse kijk ligt heel den hoop inderdaad “dooreen”. Er was weinig wind voorspeld, en we hebben weinig wind gekregen. Klein contrast met gisteren.

De Open 60’s zouden vandaag normaal gezien een rondje Wight varen, maar gezien de lak aan wind hebben ze wat rond de boeien gevaren aan de fortjes nabij de ingang van de Solent. BT kwam als winnaar uit de bus, Pindar werd 2de en Artemis the profit hunter werd 3de met Bryan Adams als gast aan boord.

Class Zero: Rosebud/Team DYT vaart een paaltje door als 2de boot te finishen na Luna Rossa, Beau Geste en Ran.

IRC 1, Piet Vroon krijgt weer te maken met die 2de TP52 welke blijkbaar ook met licht weer sterk uit de hoek komt. Maar de Seawolf II voelt zich blijkbaar wel goed in het lichte weer want ze worden 5de op een minuutje van de 4de. Overall staat de Tonnerre de Breskens nu 2de, en de Seawolf 8ste.

IRC 2, Na uitstel met herziening van de baan kregen we toch een startje aangeboden waar het comité dan maar een boei had bij geplaatst. De Mummaduck vaarde line honours, maar de Appel haalt de eerste plek binnen en de volgende Nederlandse boot is de Serendipity (met nieuwe preekstoel!) op 9, dan de Mummaduck op 10, dan de Allard op 22 voor de Trust Alliance op 23, Popov op 25ste plek, Antilope op een 29ste plek, Weerga op 30 en Moana op 31. De Soulmate ging vandaag haar boeg laten repareren.

De jongens van de Mummaduck hebben nog geankerd en toen ze ankerop wilden gaan hebben ze het anker met 4 man moeten binnen halen. Heel die Farr 30 bijna slagzij en toen het anker boven kwam bleken ze een stuk ankerketting van een of ander zeeschip mee boven te halen. 8 boten gaven op in IRC 2. Overall staat de Antilope op 3, Moana op 6, Trust Alliance op 8, Allard op 11, Appelop 13, Weerga op 16, Mummaduck op 19, Serendipity op 26, Soulmate op 28 en de Popov op 31.

IRC 3, De Tontin vaarde een 8ste plek in dit licht weer en de Azzurro blijkt niet gestart te zijn. 10 boten gaven op in deze klasse. Overall staat de Tontin nu op 15 en de Azzuro op 22.

IRC 4, De Winsome vinden we niet terug in de uitslag en de A Boen vaart een 7de plek. 4 boten finishen OTL (out of time limit) en 13 boten gaven op. Overall maakt dat de A Boen nu op 5 komt te staan en de Winsome op 6.

IRC 5, De Lucifer eindigt op een 18de plek, wat maakt dat ze nu overall op 17 staan.

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: