Cowes Week op donderdag - voor Class Zero de laatste dag racen

Ran ging vandaag met de Line honours lopenHoewel er weinig wind (-5kn) voorspeld was door de organisatie hebben we toch tijdens de 6de Cowes Week dag rond de 10 knopen wind gehad. Blijkbaar bij het schrijven van het bericht gisteren waren er nog een aantal boten niet gefinisht waardoor het totaal buiten tijd en DNF boten hoger ligt dan eerder opgegeven. 67 boten enkel en alleen in IRC gaven gisteren op of haalden de finish niet.

Class Zero, Voor de jongens van deze klasse was het de laatste dag racen en dan is het waarschijnlijk starten voor de Fastnet Race. Het team dat zich hier van zijn beste kant laat zien is de Amerikaanse Rosebud/ Team DYT onder leiding van Roger Sturgeon. Deze jongen heeft onder andere de Sydney- Hobart 2007 op zijn naam staan. Hoewel Ran vandaag met de Line honours ging lopen, kon Ran op berekende tijd enkel genoegen nemen met een 2de plek voor Luna Rossa en Beau Geste. Overall staat Rosebud op 1, Luna Rossa op 2, Ran op 3 en Beau Geste op 4. Of deze volgorde ook zo zal gelden voor de Fastnet zullen we binnen een week weten…

In IRC 1 scoort de TP52 Rio vandaag eens geen paaltje, deze eer was weg gelegd voor Dark and Steamy die berekend 57 sec voor de TP finisht. De 3de plek wordt niet ingenomen door Tonnerre de Breskens, maar door de Seawolf II van Henri Tinchant. De Tonnerre wordt pas 9de vandaag. Ik zag Matt de verantwoordelijke van Tonnerre vandaag uit het water komen met de woorden:” We were slow today, she was a bit slimy under the waterline, just had to do sommething about it”. Overall staat de Tonnerre op een 3de plek en de Seawolf op 8.

In de IRC 2 klasse werd het korte parcours vandaag gedeeld gedomineerd door Tokoloshe, Inis Mor, Panacea en Antilope. Buiten de start viel er tactisch niet echt veel te rapen. Antilope werd 4de, Trust Alliance 7de op 3 seconden voor de Allard, de Weerga wordt 12de, de Appel 18de, Moana 20ste voor Mummaduck op 21, de Soulmate die vandaag weer van de partij was wordt 23ste, Serendipity 26ste en de Popov neemt de 35ste plek in. Overall staat de Antilope op 3, de Trust Alliance op 7, de Allard op 9, Moana op 10, Appel op 14, de Weerga op 15, Mummaduck op 19, Serendipity op 24, Soulmate op 28 en de Popov op 32.

IRC 3, De Tontin vinden we vandaag op een 17de plaats, 2 plekken voor de Azzuro. Berekend liggen ze slechts 27 seconden uit elkaar. Het verschil kan soms in een klein hoekje liggen. Overall staat de Tontin op 15 en de Azzuro op 17 (kan nog spannend worden).

IRC 4, Winsome weet zich weer in de top 3 te plaatsen en ze worden weer 3de vandaag. Johan Bol van de A Boen heeft een iets mindere dag en wordt 14de wat nog steeds in het midden van het pak is. De Blue Nose komt op een 26ste plek binnen. Overall staat de Winsome op een 2de plek, de A Boen op 6 en de Blue Nose op een 29ste plek.

IRC 5, Ook Lucifer heeft vandaag een iets mindere dag en eindigt op een 18de plek. Overall staan ze op een 19de plek.

In de Quarter Ton klasse wordt The Itch vandaag 8ste, en overall staan ze op een 7de plaats.

Morgen beloofd het hier een half bewolkt, half zonnige dag te worden met een shift van 45° in de namiddag. Maar vanavond is er hier op Sheppards Warf DE Mount Gay Rum party, en aan de uitslag van morgen zullen we kunnen uitmaken wie er daar als laatste is weg gegaan.

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: