Mooie resultaten na eerste racedag om EK Hobie Cat Italië

Woensdag 5 augustus zijn de races om het Europees Kampioenschap Hobie Cat ‘echt’ van start gegaan. Mooie zeilcondities zorgden voor spectaculaire races in zowel de Gold en Silver fleet bij de Hobie 16’s. Twee Nederlandse teams hebben een mooie uitgangspositie gecreëerd en staan in de top 15. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij boeken nog steeds constante resultaten. Alle vijf races werden woensdag met een paaltje bekroond. Vandaag ziet het er naar uit dat de zeilers het met lichtere weerscondities moeten doen. De races zijn om 13:00 van start gegaan.

Zonneveld en Van Dooren staan overall nu 14e tijdens EK Hobie CatZonneveld en Van Dooren staan overall nu 14e tijdens EK Hobie CatDe zeilers hebben gisteren niet te klagen gehad over de weerscondities. Veel wind en volop zon maakte het zeer aangenaam om tussen de bergen op het Comomeer te vertoeven. In de Hobie 16 klasse was het een schitterend gezicht hoe de zeilers op het scherpst van de snede de wedstrijden verzeilden. Rob Sprij en Mathijs Pauli staan als beste Nederlandse team op de 11e plaats. Mariëlle Zonneveld en Celine van Dooren staan voorlopig 14e. “We hebben twee goeie starts gehad. Bij de laatste race werden we helaas gehinderd waardoor we uiteindelijk veel last kregen van de andere boten. De eerste race hebben we echt lekker gevaren. Bijna iedere up- en downwind lagen we top 10, uiteindelijk werden we deze race 8ste. De derde race ging ook super met een mooie 11e plaats als resultaat. Hopelijk kunnen we dit vasthouden de komende dagen, we hebben in ieder geval een prima uitgangspositie”, vertelt Celine van Dooren. Inmiddels krioelt het weer op het water van de bootjes, vanavond zal bekend zijn of zij hun positie hebben weten te verstevigen.

Hobie Tiger
Heemskerk en Tentij schreven de eerste 5 wedstrijden op hun naamHeemskerk en Tentij schreven de eerste 5 wedstrijden op hun naamIn de Hobie Tiger klasse werden woensdag in totaal vijf wedstrijden verzeild. Mischa Heemskerk en Tentij wisten, onder wisselende windcondities, vijf overwinningen te behalen in een sterk deelnemersveld van 25 boten. “Op basis van de uitslagen zou je denken dat het allemaal eenvoudig was, maar het was verre van dat. Er zijn hier enorm veel windshifts en onze baan ligt vrij dicht onder de kant. De eerste race zaten we prima voorin tot de wind plots wegviel. Je kijkt dan even machteloos toe hoe 10 Tigers ons ineens voorbij varen. We hebben ons daarna volledig gefocust op de kopgroep en zijn beetje bij beetje naar voren gaan varen. Uiteindelijk pakten we bij iedere boeironding weer een paar boten. Doordat de kopgroep onderling zo druk aan het vechten was konden wij uiteindelijk ook hun pakken, maar makkelijk was het allemaal niet”, aldus Heemskerk.

Of de wind net als gisteren in de middag weer zal aantrekken is nog de vraag. De thermiek wil op dit moment nog niet echt loskomen waardoor er nog een slechts 2 beaufort te bespeuren valt.

www.hobieuropeans.com
www.hobiecat.nl
Foto’s: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: