WK Flying Dutchman - de goldfleet is compleet

WK Flying Dutchman - de goldfleet is compleetVandaag is ‘lay-day’ hier in Medemblik, wat betekent: broodjes bal tijdens Happy Hour in Café Brakeboer en een kampioenschapje Micro Magic zeilen in de haven ervoor. De kaarten zijn geschud voor de finale, de mannen en de jongens worden gescheiden vanaf morgen, de laatste dagen van het kampioenschap staan voor de deur. En de windvoorspelling wijst op een licht verzet voor donderdag en vrijdag.

Gisteren zijn de verhoudingen nog wat meer op scherp gezet. Bij een matig windje met veel windveldjes, rafeltjes en twistjes was het goed opletten geblazen dat je je niet terugvond op een verloren positie. Het midden was dus voor de snelleren van de vloot favoriet. De eerste race van geel werd gewonnen door de Deense favorieten Bøjsen-Möller die de vaderlandse troeven Bas en Marc ven der Pol op de finish klopten. Zeker de weggegeven voorsprong deed pijn bij ‘de Pollen’. Maar niet getreurd, want in de volgende race werd de schade weer teniet gedaan door een eigen paaltje. Waarbij de Deense broers wat schade opliepen met een 4e stek.

Het gat tussen de twee is verdampt: 8 om 8, waarbij de Nederlanders een betere aftrek hebben. Maar de prijzen moeten nog verdeeld worden. En die worden niet zomaar in een Deens-Nederlands onderonsje bepaald: de koplopers komen nog steeds uit Hongarije. De ‘Hunnen’ staan met 6 punten – na weer een eerste en een derde plek (de laatste is vooralsnog hun aftrek) – fier aan de leiding. Ze zijn erg scherp en laten zich net gek maken, zoveel is nu duidelijk. Op het vinkentouw zitten Ard Geelkerken en Enno Kramer met 12 punten (zij scoren ook een magistrale 2 en 1 deze dag) en de Duitsers Hans-Peter Schwartz en Ronald Kirst met 14 punten.

Morgen treffen de Deense broers de Hunnen voor de eerste maal dit kampioenschap en zal blijken de toegenomen spanning zijn tol gaat eisen. De chauvinistische inborst hoopt op een broederlijke titel voor de broers van der Pol, maar het kampioenschap is nog verre van gedaan. Sterker nog; hij begint morgen pas. Keep you posted...

Tekst: Mark Soetman

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: