Video: EK Matchracen in Denemarken en planning Topzeilen TV

Topzeilen TV volgt de Nederlandse zeilsters tijdens het EK Matchracen dat van 6 tot en met 9 augustus in Middelfart (Denemarken) wordt gehouden. Annemieke Bes (zilver tijdens de Olympische Spelen 2008 in de Yngling klasse), Renee Groeneveld, Brechtje van der Werf, Jildau ter Horst en Mijke Lievens vertegenwoordigen Nederland in deze nieuwe Olympische klasse voor dames.

Matchracen is geen nieuw fenomeen in de zeilsport (de America's Cup, een van de meest prestigieuze zeilcompetities ter wereld, is een matchrace evenement), maar als Olympische klasse voor dames is het een primeur. Het is een totaal ander spelletje dan het fleetracen dat we al langer kennen. Er wordt 1 tegen 1 gevaren en the winner takes it all. Er wordt niet continu hard gevaren, maar het is juist een heel tactisch spelletje waarbij de tegenstanders elkaar zo veel mogelijk dwars proberen te zitten en met penalties proberen te belasten.

Op www.topzeilen.tv vindt u, voorafgaand aan de wedstrijdverslagen van het EK, een achtergrondfilmpje over het matchracen. Coach Klaartje Zuiderbaan wordt gevolgd tijdens een training in Hyeres en ze legt uit hoe het matchracen precies in zijn werk gaat.

De maanden augustus en september zijn gevuld met zeilevenementen van wereldformaat en Topzeilen TV volgt de Nederlandse topzeilers op de voet. Hieronder vindt u een overzicht van de komende evenementen en uitzenddata. Mocht u video's van Topzeilen TV willen ontvangen, dan kunt u dat via onderstaande contactgegevens aangeven.

Uitzendschema Topzeilen TV:

5 augustus - Sneekweek - 2 video's op dit moment te bekijken op Topzeilen TV.
7-8 augustus - EK Matchracen, Denemarken
27-29 augustus - WK 470, Denemarken
8-10 september, WK RSX, Engeland
17-19 september, Sail for Gold, Engeland
18-20 september, Delta Lloyd ONK, Medemblik

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: