WK Star - dag 5

WK Star - dag 5Een defecte laptop en lange zeildagen maakte eerdere berichtgeving onmogelijk. Er is in de tussentijd veel veranderd hier op het WK STAR 2009 in Varberg, Zweden. Dinsdag was de zee een spiegel. Daarom werden er op woensdag 2 wedstrijden gezeild. Beide wedstrijden met circa 10 knopen wind en steeds met een zeer favoriete rechterkant. Dat maakte het erg moeilijk om passing lanes te vinden, diverse toppers konden na een matige start niet meer naar voren varen. Een slechte dag voor Robert Scheidt, die niet eens meer in de top 10 lag.

Maar een goede dag voor Hamish Pepper. Wereldkampioen in 2006 en met Craigh Monk nu weer aan het groeien. Marazzi scoorde een 1 maar ook een 35 – kon zich niet nog een misser veroorloven.

En een dramatische dag voor Kuzniernewicz, die met een 18 en een 50 e plek van hero to zero werd !

Donderdag 1 wedstrijd gevaren met zeer licht weer. En met wederom een favoriete rechterkant. Hier bewezen 2 Duiste teams er toch echt bij te horen. Stanjek / Koy wonnen, Polgar / Kroger tweede. Polger kwam daarmee tot de 6e plek in het klassement, niet slecht voor een debutant in de Star klasse !
Pepper blijft aan kop met een 5, maar omdat de aftrek er nu in komp zijn er diverse verschuivingen. De Amerikaanse zeilmaker George Szabo met bemanning Rick Peters hadden de eerste dag een 54e plek- Maar verder goede resultaten. Nu de aftrek erin komt staan ze 2e , maar 1 punt achter Pepper !

Op de rand van de top 10 staat Lars Grael, de broer van, en oud olympish tornadozeiler. Lars heeft bij een ongeluk een been verloren, maar vaart ondanks dat vooraan mee.

In de top 5 komt het echter steeds dichter op elkaar te liggen, met Pepper aan kop met 26 punten, tot Campbell oop de 5e plek met 34 punten.

Morgen de laaste wedstrijd, wie gaat er met de gele ster naar huis dit jaar?

www.starclass.org
Tekst: Sander Jorissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: