Antilope wint Cowes Week 2009 in IRC 2

Antilope wint Cowes Week 2009Winnen is geen toeval en dit werd weer eens bewezen op een dag als vandaag. Hoewel de “Frankerijkse” IRC machiene Inis Mor voor ¾ de van de race aan de leiding vaarde en niet meer leek te kunnen verliezen draaide de Cowes Week uitslag toch ietsje anders uit. Eens te meer werd bewezen dat de prijzen aan de meet worden bedeeld. Antilope had een slechte start maar vocht terug tot er geen andere boten van de klasse meer voor hen lagen. Deze GS 43 wordt bemand door kerels als Marc Flamand, Sebastien Godefroid, Philip Bergmans, Marnix van Hall Spars, eigenaar Willem Wester (die veel te bescheiden is) en de rest van het team die mee tot de top van de Benelux horen.

In IRC 1 krijgen we de gewoonlijke top 3 met de 2 TP 52’s Rio en Pace op 1 en 2 en Tonerre de Breskens van Piet Vroon op 3. Seawolf II finisht vandaag op een 11de plek. Overall maakt dit dat Tonnerre net geen 2de wordt op 1 puntje verschil en Seawolf wordt 8ste. Toch een proficiat met de 3de plek Piet.

IRC 2, Na een slechte start van Antilope slaagt het talenten team erin om niet alleen terug te vechten tot ze in de kopgroep zitten, maar ook om als eerste de finish te bereiken. Inis Mor vaarde de eerste helft van de race dominant aan de leiding, en heeft het voor de wind ergens laten liggen ondanks de hulp van Local hero ‘Jason Ker’.

De eerste IRC ervaring van SerendipityDe eerste IRC ervaring van SerendipityMoana eindigt op een 2de plek, Trust Alliance op een 6de plek, Soulmate op 16, de Appel op 17, Serendipity op 20 (vaarde vroeger enkel maar ORC wedstrijden en wilde eens kijken wat IRC te bieden had… Cowes Week is hun eerste IRC ervaring!) vlak voor de Weerga, en de Popov vinden we terug op 27 voor de Mummaduck. Nu, wat is er met de Allard gebeurd? Die vonden dat de startlijn wat te kort was en zijn buiten de Inner distance mark gestart wat hen een DNS (did not start) opleverde. Overall geeft dit het volgende resultaat: Antilope wint Cowes week 2009 (proficiat), Moana wordt 7de, Trust Alliance wordt 8ste, Allard 11ste, Appel 16de, Weerga 18de, Mummaduck 21ste, Koene van de Serendipity 23ste, Soulmate 24ste en de Popov 32ste.

IRC 3, Vandaag geeft de Tontin op en de Azzuro heeft een DNS, wat overall betekend: Dat de Tontin 19de wordt en de Azzuro 21ste.

IRC 4, De A Boen komt vandaag als 17de binnen, ze lagen lang 3de tot ze aan de Needles samen met een andere klasse de boei rond moesten en zij over stuurboord lagen en de andere klasse over bakboord. Ze hebben een paar keer moeten uitwijken en zo zijn er een hoop boten er tussen gekropen (Also sprak Johan Bol). De Winsome finisht vandaag op een 18de plek wat een overall resultaat maakt: Winsome wordt 4de en de A Boen wordt 8ste.

IRC 5, De jongens van de Lucifer eindigen op deze laatste dag op een 13de plek, wat hen een overall klassering geeft met een 19de plek.

In de Quarter ton klasse wordt The Itch vandaag 8ste, en overall worden ze ook 8ste.

Vanavond is er zoals gewoonlijk de vlucht van de Red Arrows, een bende berekende waaghalzen in straaljagers met waarschijnlijk een te hoog gehalte aan Red Bull, die hun kunstjes komen tonen voor de rede van Cowes. En als de nachtklok 21:30 slaagt schieten ze hier nog een hoop vuurwerk de lucht in. Morgen is er nog een laatste race dag die niet in het klassement wordt opgenomen. Veel boten zullen niet meer mee doen daar de voorbereidingen van de Fastnet te veel werk in beslag neemt. Zondag start dan de Rolex Fastnet Race.

We zullen proberen om u na de Fastnet een beeld te geven hoe we het ervaren hebben. Francois van Moana kijkt er in ieder geval naar uit om “die vervloekte rots” nu eens bij dag licht te zien. Elke keer dat hij er gepasseerd is (6 keer Fastnet) was het op 1 keer na nacht. We zullen voor je duimen Francois...

www.cowesweek.co.uk
Foto: Rick Tomlinson

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: