Nederlands zeilteam No Limits wint Copa Del Rey

Nederlandse zeilteam No Limits wint Copa Del ReyUit handen van Koning Juan Carlos van van Spanje kreeg schipper R.W. Bol zaterdag 8 augustus de 28ste Copa Del Rey uitgereikt. De Copa del Rey is al tientallen jaren een van de meest prestigieuze prijzen in de wedstrijdzeilerij en een droom voor iedere wedstrijdzeiler. Een week lang zeilde ‘No Limits’ in veranderlijke, uitdagende weersomstandigheden fluctuerend van 5-8 knopen tot wel 24 knopen in een Swan 45 veld met vier verschillende nationaliteiten. Vorig jaar werd het schip ‘No Limits’ nog tweede net na het Italiaanse schip DSK-Comifin.

Een goede start van het seizoen werd al gemaakt, door de Memorial Falck regatta te winnen en nu kan het team ook de 28ste editie van de Copa Del Rey op zijn naam schrijven. "Dit jaar viel alles op zijn plek", aldus schipper Bol. Was het team No Limits vorig jaar nog net 2de, dit jaar werd er met 4 punten voorsprong gewonnen van ondermeer de Duitse wereldkampioen 'Early Bird'. Pas op de laatste dag kon de No Limits zich na 12 races de winnaar noemen.

Schipper R.W. Bol krijgt 28ste Copa Del Rey uit handen van koning Juan Carlos van SpanjeSchipper R.W. Bol krijgt 28ste Copa Del Rey uit handen van koning Juan Carlos van Spanje

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: