Video: Alinghi catamaran vliegt over de Alpen

Alinghi catamaran vliegt over de Alpen
Inwoners en vakantiegasten van het Zwitserse plaatsje Le Bouveret aan het Meer van Genève wreven gisteren eens goed de ogen uit. Was het gezichtsbedrog of vloog daar inderdaad de Alinghi catamaran over de Alpen?

Ze zagen het goed. De zeilboot van het Zwitserse zeilteam Alinghi, die in februari 2010 de titel verdedigt in de prestigieuze America's Cup, werd per helikopter vervoerd van het Meer van Genève naar de haven van Genua aan de Middellandse Zee.

Grootste helikopter ter wereld

De ruim 30 meter lange Alinghi 5 bungelde aan een Russische MI-26, de grootste helikopter ter wereld. Over de bijna 2500 meter hoge top van de Grand Saint Bernard zweefde de zeilboot in vijf uur naar Genua. Daar maakte de gloednieuwe catamaran voor het eerst kennis met zout water.

Foto: Carlo Borlenghi/Alinghi
Bron: afp

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: