Mark Neeleman wint beide races WK Draken

Dragon Worlds 2009Nederlander Mark Neeleman heeft op de vierde dag van het Gaastra Dragon Worlds beide races gewonnen. Neeleman was de meest consistente zeiler tijdens de typische IJsselmeer omstandigheden. Poul Richard Hoj Jensen is terug aan de leiding na zeven races. Hij staat slechts twee punten boven Lars Hendrikson.

Morgen belooft daarom des temeer een spannende laatste race te worden.

Mark Neeleman was erg tevreden met zijn resultaten vandaag. Het brengt zijn team op de vijfde plaats. “In de voorbereiding voor het WK, hebben we weinig tijd gehad om op het water te trainen omdat we met name bezig waren met de trim van de boot. Vandaag ging het echter helemaal zoals wij het wilden. Onze snelheid wordt elke race beter maar ik ben bang dat het te laat is om de wereldtitel op onze naam te schrijven.”

Zwaar maar super

Hoi Jensen zette zijn goede vorm voort met een zesde en vierde plaats. “Het was zwaar en ik ben moe. Gelukkig hebben we vandaag de goede keuzes gemaakt en het was fantastisch op het water. Nog een race te gaan en we hebben nog steeds grote kans om de titel binnen te slepen. Dat zou een perfect einde zijn van een geweldig kampioenschap.”

Top 5 op basis van voorlopige resultaten na 7 races:
1. GBR 745 Hoi Jensen - 2,3,4,(17),15,6,4 Totaal: 34 punten
2. UKR 7 Hendriksen - 1,5,8, 8,5,(14),9 Totaal: 36 punten
3. DEN 396 Schönherr – 5,6,14,1,(48),18,3 Totaal: 47 punten
4. RUS 27 Loginov – 4,16,(47),9,2,5,16 Totaal: 52 punten
5. NED 373 Neeleman- 14,15,18,5,(25),1,1 Totaal: 54 punten

Meer informatie over de Dragon Worlds vind je
hier en je kan de Dragon Worlds volgen op de Twitter.

Foto: Sander Van Der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: