Daan Versteeg en Arnold Mulderij prolongeren titel ONK Sharpie

Daan Versteeg en Arnold Mulderij prolongeren titel ONK SharpieVan 11 tot en met 13 september zijn op de Westeinder plassen bij WZW de Open Nederlandse Kampioenschappen Sharpie gevaren. Daan Versteeg en Arnold Mulderij wisten hun Nederlandse titel te prolongeren, ten koste van Jan-Pieter Braam en Jeroen Liesveld, die met een gelijk aantal punten eindigden.
33 schepen uit 4 landen, waaronder Portugal, namen deel aan de kampioenschappen.

De organisatie was in handen van WV Aalsmeer, die zowel op het water als op de wal, een perfecte organisatie verzorgde.

Vrijdag begon met stralend weer en mooie windkracht 3 / 4. Braam en Liesveld (eerder dit jaar Duits Kampioen) stelde gelijk hun titelkandidatuur met twee eerste plaatsen. Zij werden gevolgd door een groep van vijf, waaronder Weller / Van Veen (eerder dit jaar Engels Kampioen), Van Raalte / Van Dorst (regerend Europees Kampioen) en Bart en Lisa Kraan.

Op zaterdag stonden er drie wedstrijden op het programma. De eerste en derde race werden gewonnen door Versteeg en Mulderij, de tweede race was een prooi voor Weller en Van Veen. In race drie van de dag sloeg het noodlot toe voor Braam, die in derde positie moest opgeven na een valbreuk. 's Avonds was het weer buitengewoon gezellig met barbecue en band.

Bloedstollende finale

Voor zondag bleven er drie kandidaten over voor de titel, waarbij Braam nog een kleine voorsprong had. De eerste race van die dag werd gewonnen door Versteeg en Mulderij, die hiermee de druk vol opvoerden. De laatste race zou de beslissing brengen. Al vroeg in de wedstrijd lagen Versteeg/Mulderij en Braam/Liesveld ver voor op de rest van het veld. Na een matchrace van anderhalf uur konden Versteeg (31, Vinkeveen) en Mulderij (34, Rotterdam) hun neus een scheepslengte voor Jan-Pieter Braam en Jeroen Liesveld over de finish drukken en dat zorgde er voor dat zij de Nederlands Kampioen in de Sharpie bleven.

De Nederlandse Sharpieclub kijkt terug op een succesvol seizoen met volop nieuwe aanwas, sportieve wedstrijden op het water en veel gezelligheid op de kant. Het seizoen kent nog twee evenementen voordat de boten gelakt kunnen worden, namelijk op de Spiegelplas en op Vinkeveen.

Tekst: Eline Tiemstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: