Team Heiner sterk vertegenwoordigd op Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische Klassen

Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische KlassenVan 18 tot en met 20 september aanstaande worden in Medemblik de Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische Klassen gevaren. Vanwege een te laag aantal inschrijvingen, wordt het ONK voor 49ers, RS:X en Sonar geannuleerd. Het Delta Lloyd ONK Olympische en Paralympische Klassen zal dus worden gehouden in Laser Standaard, Laser Radiaal (Open), Finn, Star, 470, 2.4 en F18. Team Heiner verschijnt met maar liefst vier deelnemers aan de startlijn: twee deelnemers in de Finn klasse en twee deelnemers in de Laser Standard klasse.

Begin dit jaar is de Team Heiner renstal opgericht. Een kweekvijver voor jonge talentvolle zeilers, met als doel om hen op hoog niveau te laten presteren in de topwedstrijdzeilsport. De renstal creëert de faciliteiten die hiervoor nodig zijn, zoals training, coaching, materiaal en vervoer. Vanuit de renstal nemen Nicholas Heiner en Gert van der Heijden deel aan het ONK. Nicholas start in de Laser Standard en Gert komt uit in de Finn klasse.

De jonkies nemen het tijdens het ONK onder andere op tegen de oudere garde binnen Team Heiner. Arnoud Hummel - partner bij Team Heiner Management Programmes en vorige week nog 2e tijdens de Laser Master Worlds in Canada – vaart dit weekend in de Laser Standard. En misschien is de opvallendste deelnemer deze keer wel Roy Heiner. Hij treedt aan in de Finn klasse, maar liefst 13 jaar na het behalen van zijn Olympische medaille in Atlanta (1996). Sinds de Olympische Spelen heeft hij niet meer gevaren in de Finn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Eens kijken hoe goed de jonkies zijn. Het voelt weer goed. Het is lekker om op het water te zijn en weer de spanning te voelen van wedstrijdzeilen. Dat heb ik te lang niet gedaan” aldus Roy Heiner.

Het zal spannend worden om te zien hoe de heren het er van af brengen, en om te zien of de jeugdige zeilers kunnen winnen van hun oudere collega’s. Meer informatie over het ONK is te vinden op www.opendutchsailing.org

Tekst: Helga Oosterkamp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: