Wildcat kaapt Raid des Corsaires 2009

In de baai van Saint-Malo werd er afgelopen weekend weer volop gezeild. Een internationaal catamaranveld van maar liefst 130 boten had ingetekend voor een aantal mooie races langs de westkust van Frankrijk. Niet alleen werd er onderling fel gestreden. Ook de harde wind en hoge golven waren op zaterdag geduchte tegenstanders. Niet iedereen kwam ongeschonden uit de strijd. De Nederlanders Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij pakten op hun Hobie Wild Cat na twee dagen de overwinning in het Formule 18 klassement.

Op zaterdag was het een zware dag voor de catamaranzeilers. Tegen een noordoostenwind van zo’n 28 knopen waren niet alle teams opgewassen. Veel capriolen deden zich voor inclusief de nodige schade. Ook oud Olympisch kampioen Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis kwamen niet ongeschonden uit de strijd. Zij beschadigden hun zwaardkast door een aanvaring met een rots en moesten de strijd voor die dag staken. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij wisten de Wild Cat veilig langs de scherpe rotsen te loodsen. “We hebben lekker kunnen varen al ging het er soms best heftig aan toe. Toch hebben we mooie resultaten kunnen boeken en kunnen demonstreren dat de boot hard loopt”, aldus een tevreden Tentij.

Zaterdag gingen de nodige boten om door de zware omstandighedenZaterdag gingen de nodige boten om door de zware omstandighedenZondag waren de weergoden de zeilers aanzienlijk beter gezind met een mooie bries van 15 knopen. Onder toezicht van duizenden enthousiaste toeschouwers baanden de zeilers zich een weg tussen de rosten tijdens de ‘Route des Forts’. Booth/Nieuwenhuis en Heemskerk/Tentij waren de gehele 40 mijl verwikkeld in een nek-aan-nek race. Met slechts zes seconden verschil pakten Booth/Nieuwenhuis uiteindelijk de dagwinst. Heemskerk/Tentij werden zondag tweede, maar behielden hun overall eerste plaats in het F-18 klassement.

Inmiddels zijn veel Formule 18 zeilers alweer druk aan het trainen. Aankomend weekend wordt namelijk weer gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap in Medemblik. Heemskerk en Tentij zijn hier titelverdedigers.

Nieuwenhuis, Heemskerk, Tentij en Booth bij de prijsuitreikingNieuwenhuis, Heemskerk, Tentij en Booth bij de prijsuitreikingOverall uitslag Raid des Corsaires 2009:

Formule 18
1. HEEMSKERK/TENTIJ 04:23:05
2. BACKES/VANDAME 04:29:46
3. LAMOTTE/AMIOT 04:34:37

Interseries
1. SPROAT/BURKE 04:41:43
2. GAUBERT/SANGIARDI 04:57:00
3. GUITARD/BLIQUE 05:16:13

Hobie 16
1. RIAUBLANC/LAURENT 05:16:21
2. GOUABAU/LEES 05:17:42
3. GALLAIS/JOYEZ 05:27:20

www.hobiecat.nl
Complete uitslagen, foto's en video's: www.lavoile.net
Foto’s: Pierrick Contin

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: