Zetzema Nederlands kampioen MaxFun 25

Nederlands kampioenschap MaxFun 25Het team van Wietze Zetzema is Nederlands kampioen geworden. Met hun “Alice in Waterland” voeren zij over drie dagen de sterkste serie, waarmee zij de al voorspelde sterke concurrentie van met name de MXTC en Maxsolution voorbleven. De drie dagen bij Medemblik werden gekenmerkt door harde wind. Met name de zondag werden er onder zeer zware omstandigheden nog twee spectaculaire races gevaren. De 20 MaxFun’s vlogen over het water en hier werd goed duidelijk dat de Alice het te kloppen team was.

De Alice, met bouwnummer 2 de oudste boot, was met name upwind oppermachtig. Onder andere de MXTC, de nieuwste boot (nr. 35), deed wat zij kon, maar het mocht niet baten. De Alice eindigde haar toch al sterke reeks met twee ‘paaltjes’: 1, 1, 2, 2, 2, 6, 2, 1, 1..

Toppers als Annelies Thies en John den Engelsman hadden ook zichtbaar plezier, ondanks het feit dat het niet bepaald weer was om rustig in te komen. Thies, varend op de “Elsa” van de KR&ZV De Maas, en den Engelsman, sturend op de “Freewind” konden ondanks enkele mooie races overall niet voor een stunt zorgen: “Tsja, het is toch even wennen, zo’n gennaker met een snelheid van makkelijk 17 knopen, en dan is drie dagen varen wel wat kort, maar het is heerlijk varen”, aldus Thies.

Team Zetzema Nederlands kampioen MaxFun 25Team Zetzema Nederlands kampioen MaxFun 25De MXTC eindigde op de tweede plaats, voor de Maxsolution van Walter Geurts. Van Driel, sturend op de MXTC vatte het sportief op: “Wietze en z’n team waren in deze condities net te sterk. We moeten gewoon nog harder varen. De lat blijft omhoog gaan, maar we gaan de uitdaging graag aan.”.

Opvallend was ook de prestatie van Tim Bon en zijn team, die als vierde eindigden, hun beste resultaat tot nu toe en dat op het NK. Ook het team van Wouter Köllman verraste door een race te winnen. Zij eindigden als beste ‘rookie team’ op de 10e plek.

De MaxFunners varen nu alleen nog de Cooling Down Races op de Braassem en enkelen zullen ook hun opwachting maken tijdens het Nederlands Clubkampioenschap Teamzeilen, op 17 en 18 oktober in de Rotterdamse haven.

Tekst: Harm Tiddens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: