Team Boskalis domineert F18 North Americans

Team Boskalis domineert F18 North AmericansNet zoals het hele seizoen al gebeurt, domineerden ook afgelopen weekend de Nederlandse catamaran zeilers weer bij een F18 kampioenschap. Van 8 tot en met 12 september kwamen vijftien teams uit tijdens de F18 North Americans in Long Beach, Los Angeles. Team Boskalis vocht zijn eigen strijd om de eerste en tweede plaats. "We hebben achttien races gevaren onder werkelijk super condities, sprak winnaar Gunnar Larsen enthousiast.

Voor De Koning (Hoorn) en Visser (Amersfoort) was het hun eerste evenement na het winnen van de wereldtitel in juli. De Koning: "Ik heb sindsdien veel gecoacht en Thijs is inmiddels aan zijn stage begonnen. Hier konden we de eerste dagen overheersen. We waren echt sneller rond de baan, maar na drie dagen werd het moeilijker. De wind nam toe, wat leidde tot een aantal problemen. Het is niet makkelijk om na zo'n climax en lange pauze weer echt goed te zeilen. In de loop van de week viel het weer beter op z'n plek. We zullen zien wat we in het komend weekend bij het NK F18 kunnen doen. Onze focus wordt om meer samen het spelletje te gaan spelen zonder dat de individuele kwaliteiten daaronder lijden."

Het derde Boskalis-duo Sascha Larsen (Ypenburg) en Christa van Helden (Utrecht) gaat in Medemblik op jacht naar een top vijf resultaat. Vorig jaar eindigden zij als beste gemengde duo op de vijfde plek. Afgelopen weekend haalden Larsen en Van Helden de tweede plaats in de Muiderzand Cup 2009 (inclusief Rondje Pampus). Teamgenoten Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West (Bloemendaal), brons op het WK F18 2009, maken eveneens hun opwachting in Medemblik. Styles pakte vorig jaar met zijn voormalige bemanning Adam Piggott zilver bij het NK F18.

Team captain Gunnar Larsen over de doelstellingen bij het laatste, belangrijke meetmoment van het zeilseizoen 2009: "Ongeacht de wisselingen in bemanningen hoop ik dat Team Boskalis de Nederlandse titel binnensleept. Wij zorgen er altijd voor dat er ervaren zeilers op de Boskalis-boten zitten, dus het moet mogelijk zijn."

www.naf18.com
www.teamboskalis.com

Tekst: Diana Bogaards

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: