Geslaagd opstap weekend 29er klasse

Geslaagd opstap weekend 29er klasse: Sven Kisters en Kaj BockerHet afgelopen weekend heeft de Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie een zeer succesvol opstap weekend georganiseerd voor de 29er, de nieuwe ISAF JWK boot. De opstappers, komende o.a. uit: Optimist, RS Feva, Splash, 420, Hobie, 470 en Yngling, waren uitgenodigd om samen met ervaren 29er zeilers een serie wedstrijden te varen in Bruinisse.

Door deze aanpak hebben de opstappers kennis kunnen maken met deze spectaculaire wedstrijdboot in al zijn facetten: snelheid, tactiek, trim en de strijd op het scherpst van de snede.

Er was zeer veel animo en daarom moest er regelmatig gewisseld worden, wat prettig was omdat het 29er zeilen zeer intensief is. Ondanks dat er natuurlijk nog wel even gezwommen werd in de vlagen van 25 knopen waren de opstappers zeer enthousiast. Ze kwamen dan ook met een big smile terug op de kant.

Verscheidene zeilers hebben gelijk besloten door te gaan en hebben al nieuwe afspraken gemaakt om binnenkort weer verder te gaan met het zeilen in de 29er.

In het verleden wisselden de 420 en 29er elkaar af als tweemansboot tijdens het ISAF JWK, voor het ISAF JWK van 2010 in Turkije staan beiden disciplines op de agenda. De 29er als Open High performance tweemansboot. Dat betekent dat je kunt deelnemen als jongens, meisjes- of gemengd-team. Daarom biedt de Nederlandse 29er en 49er klassenorganisatie een intensief trainingsprogramma om teams optimaal voor te bereiden op de selectie tijdens de Dutch Youth Regatta  2010. En uiteraard het ISAF JWK 2010 in Turkije.

De trainingen zullen wederom verzorgd worden door:

  • Peppe Bettini   (meerdere malen op het podium tijdens 29er WK’s en trainer van Annemiek Bekkering en Jeske Kisters, wereldkampioen dames 2008 )
  • Wilco Stavenuiter  (Top 470 en 49er zeiler)
  • Sven Karsenbarg (trainer coach van Annnemiek en Jeske tijdens WK en ISAF JWK)
  • Annemiek Bekkering  / Kaj Bocker (beide zeer succesvolle 29er zeilers )

Mocht je dit weekend gemist hebben en graag meer weten of een keertje meezeilen, stuur dan een mailtje naar Kaj Bocker: info@29er49er.nl

Tekst: Paul Bekkering (Nederlandse 29er en 49er Klassenorganisatie)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: