Nederlanders scoren goed na vier dagen Sail for Gold

Nederlanders scoren goed na vier dagen Sail for GoldHet waaide donderdagochtend 17 september nog steeds behoorlijk, maar de wind zette niet door, dus het racen kon worden hervat. Niet zonder succes voor de Nederlandse zeilers tijdens Sail for Gold.
Marit Bouwmeester zette vandaag in de Laser Radial klasse twee overwinningen op haar naam en schuift daarmee op naar plaats drie in het algemeen klassement. Bouwmeester begon het evenement matig, maar laat met vier overwinningen op rij zien dat zij in de Delta Lloyd Kernploeg thuis hoort.

470 vrouwen

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof vaarden een derde en vierde plaats en veroveren daarmee de derde plek in het klassement. Berkhout en Westerhof hadden ook een moeizaam begin maandag, maar varen sindsdien stabiel. "We kwamen vlak voor het begin van het evenement aan, dus we hebben niet echt aan de omstandigheden kunnen wennen. We zijn hier ook primair om de omstandigheden te testen. Maar als we ook de overwinning mee naar huis kunnen nemen is dat natuurlijk mooi meegenomen", zegt Lobke Berkhout lachend.

Voor Margriet Fokkema en Marieke Jongens zit het niet mee in Weymouth. De twee talenten zaten er in de eerste race goed bij en vaarden een tijd zij aan zij met Berkhout en Westerhof, maar wisten het niet af te maken. Met een 14de en 24ste plaats staan Fokkema en Jongens voorlopig 19de in de ranglijst.

470 mannen

Bij de mannen in de 470-klasse zitten Sven en Kalle Coster, en Steven Le Fevre en Steven Krol elkaar op de hielen. Le Fevre en Krol zeilden dinsdag een derde en eerste plek en veroverden daarmee de vijde plaats. Donderdag hadden de twee jonge talenten het iets zwaarder, maar met een zestiende plek (die ze als slechtste resultaat weg mogen strepen) en een derde plek weten zij hun vijfde plaats in de ranglijst vast te houden.

Sven en Kalle Coster staan daar net achter op de zesde plek. De broers varen stabiel in Weymouth en scoren vandaag een vierde en achtste plek.

Matchracen

Bij het Matchracen stoten Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf door naar de volgende ronde. Zij wonnen zes van de zeven poulewedstrijden (Round Robin) en komen in de kwartfinales uit tegen het team van Mary Rook (GBR). Het team van Mandy Mulder zorgde vandaag voor een verrassing door de laatste vier wedstrijden in hun poule te winnen. Mulder is net in de Elliott 6 gestapt als stuurvrouw en moest nog wennen aan 'het spelletje'. De eerste wedstrijden gingen verloren, maar het team van Mulder laat zien de benodigde kwaliteiten in huis te hebben. Voor een plek bij de laatste acht was het echter niet genoeg.

Finn-klasse

Pieter Jan Postma (Finn-klasse) scoort vandaag een tiende en een vierde plek en schuift daarmee op naar de derde plek op de ranglijst.

2.4 mR

In de 2.4 mR-klasse weet Thierry Schmitter zijn koppositie niet vast te houden. Met een zevende en tweede plek vandaag moet hij plek maken voor de Fransman Damien Seguin.

Foto: Richard Langdon

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: