Open Belgian Championship 2009 Optimist - Cadet - Europe

Open Belgian Championship 2009 Optimist - Cadet - EuropeNa het prachtige Open Belgisch Drakenkampioenschap in augustus werd gedurende het week-end van 12 en 13 September het “Open Belgian Championship” “Optimist - Cadet - Europe” klasse gevaren.
Deze organisatie kon slechts doorgaan met de volle medewerking van de klassenverenigingen en andere Oostendse clubs : de VVW Ins Out die ook de volle medewerking verkreeg van VVW Nieuwpoort , de WOS en de OSRC en natuurlijk ook Toerisme Oostende, de havendiensten Oostende, en de VYF.

Het hele gebeuren inshore vond plaats op de Oosteroever. Het Vismijnplein werd omgetoverd tot botenparking, in een tent werden de inschrijvingen geregeld, de “cabane” werd juryroom, de overige plaats werd ingenomen door mobile homes. Een 50 tal ribs van de organisatie, de veiligheid en volgboten voor jury en teams meerden af in het Montgomerydok.

Op zee werden 2 wedstrijdbanen uitgelegd. Westelijk van de haven op baan 1 zeilden de een 25 tal Cadetten en een 30 tal Europes onder de leiding van het SFO team met Dirk Sledsens, Luc Maes, Patrick Elleboudt Patrick Delahaye en Hombeek of Emilio.

Oostelijk van de haven zeilden een 80 Optimisten met in het start comité Luc Geirnaert en Freddy Desmet.
Deelnemers kwamen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje.

De Prijsuitreiking word gegeven in de ruime kantine van de Oostendse Vismijn. Hierbij worden alle deelnemers door Albert Lauwelier en medewerkers hartelijk bedankt voor hun deelname en hun medewerking.

De podiumplaatsen waren voor:

Optimist top 3

1. Niels Broekhuizen (NED)
2. Clara Lemaire (FRA)
3. Maxime Jonker (NED)

Optimist meisjes top 3

1. Clara Lemaire (FRA)
2. Maxime Jonker (NED)
3. Floor Vrijenhoek (NED)

Optimist benjamin top 3

1. Bart Lambriex (NED)
2. Cedric Willekens (BEL)
3. Cornelia Everwijn (NED)

Cadet top 3

1. Joris Waller - Hugo Bavin (NED)
2. Toon de Munck - Eline Spittaels (BEL)
3. Lotte Wijnbrech - Huug Wilschuit (NED)

Europe top 3

1. Bart Struyen (BEL)
2. Nicolas D'Hondt (BEL)
3. Pieter Van Laer (BEL)

Bron: VYF

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: