Prachtige eerste dag op Delta Lloyd ONK

Prachtige eerste dag op Delta Lloyd ONKVrijdag 18 september was de start van de Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen in de Olympische en Paralympische Klassen.
Met mooi weer zijn in alle klassen drie races gevaren. Verschillende leden van de Talentploeg van het Watersportverbond deden goede zaken in de strijd om de Nederlandse titel.

470

In de 470 liggen na drie races Dirk Bennen en Jelte Bertoen (NED 17) aan kop, met een vijfde, eerste en tweede plek. De eerste race gingen Bennen en Bertoen te vroeg van start, dus ze besloten nogmaals over de lijn te gaan. Dirk Bennen: “Het eerste rak hebben we toen meteen heel veel teruggepakt, we kwamen als zevende om de bovenboei. Dat we uiteindelijk vijfde werden in die race was prima, beter dan een OCS.”

Naaste concurrenten en Talentploeg-collega’s Nina Keijzer en Anneloes van Veen (NED 24) hebben wel een OCS achter hun naam staan. Met een derde en eerste plek staan Keijzer en Van Veen nu vijfde. Nina Keijzer: “Die derde race hadden we een mooie start en lagen we direct op kop. Helaas viel de wind weg waardoor het wel nog goed spannend werd”.

Laser

In de Laser Standard-klasse zeilen de Talentploeg-leden tegen hun coach, de ervaren Serge Kats. Hoewel Kats de eerste race won staan nu twee van zijn pupillen boven hem. Eduardo van Vianen doet het het beste met een tweede en twee eerste plekken. “Ik ging vandaag voor de wind heel erg hard. In de tweede race rondde ik als dertiende de bovenboei maar wist ik toch nog door de voordewindse rakken als eerste over de finish te komen.”

Laser Radial

Yuri Hummel staat bovenaan in de grote Laser Radial-klasse (43 boten) met twee eentjes en een tweede plek. Anneke Bouwmeester staat daar als beste vrouw tweede. Yuri: “Ik had niet echt hoge verwachtingen, maar het gaat hartstikke goed. Er was helaas wat weinig wind, maar mijn starts liepen super waardoor ik mijn eigen kruisrakken kon varen.”

Finn

Van de 47 gestarte Finns behaalden twee Duitse boten vandaag de beste resultaten. Andrie Budzien en Froh Christoph staan één en twee. Zij worden op de voet gevolgd door Wietze Zetzema en bekende naam Roy Heiner. Timo Hagoort op de zesde plek staat er ook goed voor, met twee eentjes en een achttiende plek.

Star

In het Star-veld van dertien boten voer vandaag Sjaak Haakman met Alex Breuseker het meest stabiel met een tweede plek als aftrekresultaat. Sander Jorissen en Erik Veldhuizen zitten hen op de hielen met een eerste, tweede en derde plek. De races in de Star-klasse zijn via track-and-trace te volgen.
http://www.sailingspectator.com/events/26-delta-lloyd-onk--star-class.h…

2.4

In de Paralympische klasse 2.4 staan er drie nationaliteiten in de top van het tussenklassement. Jaap Niermeijer (NED 23) scoorde constant met drie tweede plekken. Eberhard Bieberitz (GER) en Fred Imhoff (GBR) in zijn nieuwe boot volgen met beide zeven punten.

F18

In het weekend zal de ‘Formule 18’ klasse gaan varen. De organisatie verwacht zeker vijftig van deze supersnelle catamarans aan de start. De eerste vier races in deze klasse zullen zaterdag gevaren worden.

www.opendutchsailing.org
Foto © Tom Thouw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: