Open Nederlands Kampioenschap 2009 resultaten bekend

Roy Heiner Nederlands Kampioen in de Finn klasseNadat de ochtendmist in Medemblik was opgetrokken werd zondag 20 september toch nog een prachtige zeildag met een toenemende windkracht drie tot vier. In alle klassen zijn de geplande wedstrijden gezeild en konden na de medal races de nieuwe Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. Doordat de onderlinge verschillen zo klein waren zijn bijna alle kampioenschappen beslist in de laatste wedstrijd.

470

Nina Keijzer en Anneloes van Veen hebben de leiding in het algemeen klassement niet behouden. Met een derde plek in de medal rarce schuiven ze op naar de tweede plaats overall. Ze winnen wel de titel Nederlands Kampioen 470 Dames. Het team Ben Koppelaar en Remco Hoefnagel won de medal race en wint daarmee het evenement overal.

Top 3 uitslagen 470 mannen

1. Ben Koppelaar en Remco Hoefnagel
2. Benny Kouwenhoven en Jan Kouwenhoven
3. Dirk Bennen en Jelte Bertoen

Top 3 uitslagen 470 vrouwen

1. Nina Keijzer Anneloes van Veen
2. Vera Kreminski en Marjolein Drenth
3. Sanne Crum en Liese Schram

Laser

Door een tweede plaats in de medal race haalt Remco Schaardenburg Serge Kats in en wordt daarmee Nederlands kampioen in de Laser. Eduardo van Vianen klom naar een tweede plek in het klassement door de medal race te winnen. Serge Kats werd uiteindelijk derde overall.

Top 3 uitslagen Laser

1. Rutger Schaardenburg
2. Eduardo van Vianen
3. Serge Kats

Laser Radial

Door de toenemende wind in de middag zeilden de heren sterk in de medal race. Opmerkelijke sportieve actie van Emy Righold: zij zeilde race zeven niet, maar leende haar boot uit aan Caren Niezen. Niezen brak haar giek vlak voor de start en dreigde daardoor haar kans op deelname aan de medal race te verliezen. Helaas werd ze tijdens die race 20ste en miste daardoor alsnog de top tien.

Top 3 uitslagen Laser Radial mannen

1. Yuri Hummel
2. Rodie van Mackelenbergh
3. Oliver Vink

Top 3 uitslagen Laser Radial vrouwen

1. Michelle Broekhuizen
2. Anneke Bouwmeester
3. Philipine van Aanholt

Finn

De oudgediende Roy Heiner wist met twee tweede plaatsen vandaag iedereen voor te blijven. De Duitser Christoph Froh zakte naar een tweede plaats doordat hij achtste werd in de laatste wedstrijd.

Uitslagen Finn

1. Roy Heiner
2. Christoph Froh
3. Wietze Zetzema

Star

De Star heeft door de goede omstandigheden vier wedstrijden kunnen varen. Sjaak Haakman en Alex Breuseker zakten af naar een derde plek overall door nog een diskwalificatie op te lopen in race zes. Na vier keer op rij Nederlands kampioen te zijn geworden wonnen Alwin van Dealen en Peter Peet dit jaar zilver. Nederlands kampioen werden Sander Jorissen en Eric Veldhuizen.

Top 3 uitslagen Star

1. Sander Jorissen en Eric Veldhuizen
2. Alwin van Dealen en Peter Peet
3. Sjaak Haakman en Alex Breuseker

2.4mR

Zoals verwacht werd de Duitser Eberhard Bieberitz Nederlands kampioen in de open 2.4 meter klasse. Vandaag zeilde hij naar een tweede en een eerste plaats en won overall met 13 punten voorsprong.

Top 3 uitslagen 2.4mR

1. Eberhard Bieberitz
2. Fred Imhoff
3. Jaap Niermeijer

F18

Na vier spannende wedstrijden vandaag prolongeren Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij hun Nederlandse titel. Een protest tegen hen gooide bijna roet in het eten, maar dit werd door de jury afgewezen. Olympisch kampioen Darren Bundock en Will Howden (AUS) worden tweede met twee punten achterstand.
De jeugdprijs in de F18 werd gewonnen door Jorden Veenman en Mischa de Munck.

Uitslagen F18

1. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij
2. Darren Bundock en Will Howden
3. Olivier Backes en Arnaud Jarlegan

Alle uitslagen via: www.deltalloydonk.org
Een videoverslag van dag 2 en dag 3 van het ONK is te zien op www.topzeilen.tv
Foto: © Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: