De (Roleks) Goese Sas Trophy 2009

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 20/09/2009 - 22:48

Goese Sas Trophy 2009Het Goese Sas Trophy weekend is achter de rug, we hebben het gehad en niemand kan het ons afnemen. Deze zeilwedstrijd voor zeiljachten was weer een succes van formaat. 55 deelnemers verdeeld in 3 klassen werden gedurende 2 dagen over de Oosterschelde gestuurd. Grote namen uit de zeilwereld waren aanwezig om mee te dingen naar de felbegeerde fototoestellen van Pentax.

Zaterdag

Meteoroloog Fritz Buyl wist ons te zeggen dat we een dag voorgeschoteld kregen met niet meer dan 6 knoopjes wind welke dan nog eens volledig zou wegvallen rond 15u. Niet de meest ideale weersomstandigheden om een wedstrijdje te zeilen, de baan werd dan ook ingekort. Hier en daar heb ik zelfs horen praten dat er geankerd werd…

In light wind, speed is king zeggen ze, en dat was dan ook de boodschap voor vandaag. De traagste klasse werd eerst weg geschoten gevolgd door klasse 2 en 1. In klasse 1 bleek de Antilope van Willem Wester een tikkeltje te sterk voor de Wide Awake van Kees Versluys welke double handed voer en de Allard van Rudi Floridor die 3de werd. Het team van Antilope team Marc Flamand domineerde van start tot finish.

In klasse 2 was het de Mentaquilibrium van Thomas Savoye die hoewel hij niet eerst over de finish ging, toch met de eerste plek ging lopen. Stef Bastenie en zijn Pepper bemanning haalden line honours, maar moesten berekend genoegen nemen met een 2de plek. De 3de plek ging naar DC Van Der Endt met zijn Guanabara.

In Klasse 3 ging Erwin van Keulen met de eerste plek lopen voor Gwyn Hagenaers en Franz Hauwer die hier voor de gelegenheid eens double handed mee deden. De 3de plek viel te eer aan de Uilenspiegel van Rob Nagelkerke.

Zondag

Van achter zijn weather4expeditions bureau’ke belde Frits Buyl ons zondagmorgen om 08u op met het heugelijke nieuws dat in tegenstelling tot wat het weerbericht zei we vandaag wel wind zouden hebben! We zouden een kleine 10 tal knoopjes wind uit het NNW-N krijgen en vanaf dat de zon er doorkwam zouden we er nog 2kn bij krijgen (“gewoon cadeau”, zei hij nog al lachend). Rond 15u zou er dan nog een beetje kunnen bij komen, zeg maximum 14kn. Als ik nu terugkijk en niet beter wist zou ik zeggen dat hij het weer zelf orkestreert!

Bon, Klasse 1 werd voor de 2 dag op rij overheerst door de Antilope die vandaag 11 min voor de 2de boot over de lijn gingen. Coen Wohrmann werd met zijn X35 knap 2de voor de Exolist van Thierry de Heyn op 3.

Klasse 2 werd gewonnen door Dimitri Bratkowski met zijn Baloe voor de Mentaquilibrium van Thomas Savoye en de Guanabara van DC Van der Endt die respecti evelijk 2de en 3de werden.

Overall uitslag

In klasse 1 wint de Antilope van Willem Wester overduidelijk en gaat met een fototoestel van Pentax naar huis. Op de 2de plek vinden we Coen Wohrmann met zijn Untouchables die heel duidelijk liet zien dat zeilen in eenheidsklasse toch wel duidelijk opbrengt. En op de 3de plek zien we de Allard van Rudi Floridor. Als een tevreden man liet hij me al zijn prijzen zien die hij gewonnen had, en ik moet zeggen… hij had zijn armen vol.

Klasse 2, Thomas Savoye wint de overall met zijn Mentaquilibrium voor Dimitri Bratkowski van de Baloe op een 2de plek en Dc van der Endt van de Guanabara op een 3de plek.

Klasse 3 was het een zeer spannende strijd tussen het duo Gwyn Hagenaers/Franz Hauwer, Rob Nagelkerke en Erwin Van keulen maar op punten is het toch Rob Nagelkerke van de Uilenspiegel die met de winst van de eerste plek naar huis gaat. De 2 anderen worden met een gelijk aantal punten ex equo 2de.

De volledige uitslag staat weldra op de Goese Sas site en is als bijlage onderaan dit artikel te vinden.

Naweeën via het Goese Sas Trophy 2009 forum.

www.goesesastrophy.be

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: