Nieuwsflitsen iShares Cup 2009

Nieuwsflitsen iShares Cup 2009Een timerace voor Catamarans staat voor de eerste keer op het programma tijdens de iShares Cup, als de windcondities het toelaten in de Amsterdamse IJ‐haven. In zo’n race zal snel blijken welke boten werkelijk het snelst zijn. Kalle Coster, vierde bij de Olympische Spelen van Peking in de 470 klasse, ziet het wel zitten: "Met een beetje wind wordt dat spannend en sensationeel denk ik. Misschien vallen er wel brokken.

Inge Dekker (NED)

Niemand minder dan Nederlandse Olympische zwemkampioene Inge Dekker zal dit weekend aanwezig zijn bij de iShares Cup. Zij neemt het samen met de Engelse zeilster Shirley Robertson op in een time trial tegen voornamelijk mannelijke deelnemers. Met de gouden Olympische medaille in gedachten met de estafetteploeg, kan ze misschien wel stunten met een podiumplaats.

Sebastien Godefroid (BEL)

Via Twitter komen we te weten dat Belgisch Olympisch zeiler Sebastien Godefroid aan boord stapt als bemanningslid op de Ecover Extreme 40 catamaran. Sebbe komt aan boord ter vervanging van Bruno Dubois die een hoofdblessure opliep na het kapseizen van de Ecover Extreme 40 in Kiel.

Opening mediadag en wedstrijd

Donderdag opent Stadsdeelwethouder Papineau Salm de mediadag.
Vrijdag zal havenmeester Astrid Kee het startschot voor de wedstrijd geven om 14.15.

Publiek

Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek. Op de Veemkade staat een grote tribune, waar men onder het genot van een drankje van de publieksbar een prachtig zicht zal hebben op het spektakel in de IJ‐haven, tussen de Javabrug en de Verbindingsdam.

Deelnemers iShares Cup Extreme 40 Sailing Series 2009:

• BT (EUR) – Nick Moloney (AUS)
• Holmatro (NED) – Mitch Booth (AUS)
• iShares (EUR) – Shirley Robertson (GBR)
• Gitana Extreme‐Groupe LCF Rothschild (FRA) – Yann Guichard (FRA)
• Groupama (FRA) – Franck Cammas (FRA)
• Luna (FRA) ‐ Erik Maris (FRA)
• Ecover (EUR) – Mike Golding (GBR)
• Oman Sail Masirah (OMA) – Pete Cummings (GBR)
• Oman Sail Renaissance (OMA) – Loick Peyron (FRA)

Over de iShares Cup

De essentie van de iShares Cup is de actie en sensatie die komt van de supersnelle catamarans op het water. Amsterdam is de vijfde stad die de iShares Cup aandoet in deze iShares Cup Extreme 40 Sailing Series. De iShares Cup is een van de meest heftige zeilwedstrijden van de wereld, drie jaar geleden speciaal in het leven geroepen om het publiek nog meer te laten genieten van spectaculaire boten. De catamarans racen nu langs de walkant, waar het publiek staat. De Extreme 40 klasse komt oorspronkelijk van de Olympische Catamaran klasse, de Tornado.

Zie hieronder het nieuwe Extreme Magazine, vol met artikelen, overzichten, team line‐ups en fantastische foto’s van het vorige iShares Cup seizoen.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: