Stembus Conny Van Rietschoven Trofee 2009 open tot 1 oktober

Conny Van Rietschoven Trofee 2009De virtuele stembus voor de Conny van Rietschoten Trofee 2009 is nog open tot 1 oktober. Tot die datum is het mogelijk om bijzondere en succesvolle personen te nomineren voor de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland. Daarvoor gelden vier categorieën, die alle facetten van de wedstrijdzeilsport vertegenwoordigen. Op die manier krijgt zeilend Nederland zelf een stem in de waardering van topprestaties over de volle breedte.

De uiteindelijke winnaar van de 27ste Conny van Rietschoten Trofee heeft zich duidelijk onderscheiden in wedstrijdverband of zich op speciale wijze voor de zeilsport verdienstelijk gemaakt. Het gaat daarbij om de volgende categorieën:

1. Zeezeilen
2. Internationaal en olympisch zeilen/windsurfen
3. Jeugdzeilen/surfen
4. Bijzondere verdienste

Een ieder kan voor 1 oktober 2009 zijn of haar favoriet voordragen via de stembus op de website van Stichting Zeiltrophy, www.vanrietschotentrofee.nl. Een e-mail of briefje naar het secretariaat werkt ook. In dat geval dient de voordracht gemotiveerd te worden.

Na 1 oktober stelt de vakjury op basis van de inzendingen de genomineerden vast. Vervolgens buigt zij zich over dit selecte gezelschap om in samenspraak de winnaar van de Conny van Rietschoten Trofee 2009 te bepalen. De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdag 19 november in de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam.

Over de trofee

De Conny van Rietschoten Trofee is sinds 26 jaar de belangrijkste zeilprijs van Nederland. De trofee draagt de naam van één van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, Conny van Rietschoten. De Rotterdammer won in 1977/1978 en 1981/1982 de zware Whitbread Round the World Race.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: