Gitana Extreme wint iShares Cup Amsterdam - Oman Sail Masirah behoudt koppositie in klassement

Gitana Extreme wint iShares Cup AmsterdamDe voorspelde extreem lichte condities bleven gelukkig achterwege tijdens de laatste dag van de iShares Cup op zondag 27 september. De wind trok aan tot zo’n 10 knopen (een dikke 3 Bft), genoeg om het zeilen aantrekkelijk te maken voor zowel zeilers als toeschouwers. Enkele duizenden mensen kwamen af op de activiteiten in de Amsterdamse IJ-haven en zij werden niet teleurgesteld. Gitana Extreme-Groupe LCF Rothschild van schipper Yann Guichard ging uiteindelijk
met de winst in het Nederlandse evenement aan de haal. Oman Sail Masirah vecht zich terug na een lastig evenement en behoudt nog net de overall
koppositie.

Oman Sail Masirah had vandaag een hoop goed te maken na hun onfortuinlijke start van het evenement. Masirah werd vrijdag aangevaren door BT en moest
zich terugvechten van een zesde plek in het tussenklassement. Het team van Pete Cumming moest bij de eerste vijf boten eindigen om hun koppositie in het overall klassement te handhaven. En dat lukte ... net! Met tweemaal een eerste, tweemaal een vierde en een zevende plek belandt Masirah op de vijfde plek in het Amsterdamse klassement en blijft daarmee de iShares Cup ranglijst aanvoeren.

Gitana Extreme-Groupe LCF Rothschild zet zijn goede vorm voort en vaart zich vandaag met driemaal een tweede, een derde en een vijfde plek naar de top van
het Amsterdamse klassement. Het team van Yann Guichard sluit daarmee een zeer stabiel evenement af, blijft tweede overall vlak achter Oman Sail Masirah, maar doet volop mee om de eindoverwinning. Gitana Extreme heeft even veel punten als Masirah, maar het Oman Sail team heeft drie evenementen gewonnen en gaat daardoor aan kop. Het laatste evenement van de iShares Cup 2009, in het Spaanse Almeria (10-12 oktober), zal de beslissing moeten
brengen.

Het Nederlandse team Holmatro, dat een fantastisch thuisevenement zeilde haalde net niet het podium. Een vierde, tweemaal een derde en tweemaal een zevende plek brengt het team van Mitch Booth op gelijk aantal punten in het Amsterdamse klassement als de Franse boot Groupama (115 punten) waarna
het aantal overwinningen gaat tellen. De twee overwinningen van Groupama verslaan dan de ene keer winst voor Holmatro en Booth, Nieuwenhuis, Van Gelderen en Van Lierde moeten genoegen nemen met een vierde plek in Amsterdam.

Top vijf iShares Cup Amsterdam:

1. Gitana Extreme, 136 punten
2. Oman Sail Renaissance, 132 punten
3. Groupama, 115 punten
4. Team Holmatro, 115 punten
5. Oman Sail Masirah, 111 punten

Kijk op de www.iSharesCup.com voor het laatste nieuws over de iShares Cup 2009.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: