Charisma wereldkampioen Swan 45

Charisma wereldkampioen Swan 45De Nederlandse Charisma wint het Rolex Swan 45 World Championship dat dit jaar in Argentario (ITA) werd gezeild. De Nederlandse eigenaar en stuurman Nico Poons (die in het Antwerpse woont) ligt toe: "We zijn met dit team in de lente van 2008 begonnen en toen zeilden we nog achteraan in de vloot. Nu anderhalf jaar later had ik nooit verwacht dat we zoveel progressie zouden maken. Ik ben heel gelukkig nu en bedank het team hartelijk voor hun prestaties, ze hebben goed werk geleverd. Tacticus van dienst was niemand minder dan Ray Davies (Team New Zealand).

De No Limits van eigenaar RW Bol (NED) werd 2de tijdens het wereldkampioenschap Swan 45.

Peter de Ridder's Swan 45 Checkmate (NED) won de Corinthian trophy.

Top 5 resultaat na 12 races:

1. Charisma - Nico Poons (NED)
2. No Limits - RW Bol (NED)
3. Earlybird - Christian Nagel & Hendrik Brandis (GER)
4. Yasha - Yukihiro Ishida (JAP)
5. Fever - Grant Gordon & Klaus Diederichs (GBR)

www.swan45class.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: