Video: Delta Lloyd Hylper Hurdsilerij aankondiging

Hylper HurdsilerijIn het weekeinde van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 september 2009 zal in Hindeloopen de tweede editie van de Delta Lloyd Hylper Hurdsilerij plaatsvinden. Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Karakter dit jaar de tweede editie van de Delta Lloyd Hylper Hurdsilerij. De verwachtingen zijn hoog gespannen; zo zal de deelname dit jaar naar verwachting nog groter zijn en worden er, naast de wedstrijden op zaterdag en zondag tal van nieuwe activiteiten georganiseerd die deze editie van de Hurdsilerij wederom onvergetelijk zal maken.

Laten wij u nog even meenemen naar de Hylper Hurdsilerij 2008; Een uniek Lemsteraken evenement op een kwalitatief hoog niveau. In totaal 5 strak georganiseerde wedstrijden op het prachtige IJsselmeer op zaterdag en zondag. Een ongekend aantal deelnemers in de V/VA-klasse, waarvan ook velen (opnieuw) geënthousiasmeerd voor het wedstrijdzeilen door de organisatie. Korte banen, hard werken maar daarna aanmeren in de sfeervolle Oude Haven met een aankleding van de havenkade die werkelijk de sfeer van ‘Les voiles de St. Tropez’ heeft!

Zo’n 35 prachtige Lemsteraken, allen met de kont naar de kade, naast elkaar, wat een pracht en praal. Vanuit de kuip of op de havenkade heerlijk loungen op muziek van een geweldige DJ die haar apparatuur heeft uitgestald op een klassieke Regenboog. Er hangt een fantastische ongedwongen sfeer.

De havenkade is opgeluisterd door marktkraampjes waar diverse kunstenaars hun werk presenteren. Er wordt paling gerookt en er worden netten geboet. En
naast de bemanning van de Lemsteraken maken ook de passanten uit de naastgelegen jachthaven en toeristen deel uit van de Zuid Franse sfeer die er heerst.

De marktplaats (een groot sfeervol gebouw) op de havenkade is aan de voorzijde voorzien van stijlvolle pagode tenten. Alles is in stijl ingericht met steigerhouten meubelen met damast gedekte tafels. De wanden zijn aangekleed met prachtige uitvergrotingen van onderdelen van Lemsteraken die tegen de avond zijn uitgelicht. Na de dagprijs uitreiking vond er een geheel natuurlijke tafelschikking plaats.

Joop Braakhekke, de gastheer van de avond, heette iedereen welkom en een sit-down 3-gangen diner werd aan 280 mensen door een goed samenwerkend team uitgeserveerd. Het entertainment tussen de gangen door was afwisselend, van een veiling ten gunste van de KNRM (heeft bijna € 6000,00 opgeleverd) tot een nummer van Joop Braakhekke, tot salsa danseressen.

‘Een entertainment waar de New York Yacht Club niet aan kan tippen, en ik kan het weten’ (Quote Lemsteraak zeiler).

Voor een video-impressie van de Hurdsilerij van vorig jaar:

www.hylperhurdsilerij.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: