Goede start Dragon Worlds: Lars Hendriksen wint eerste race

Goede start Dragon Worlds: Lars Hendriksen wint eerste raceGisteren vond de eerste race plaats van de Dragon Worlds in Medemblik. Met 8 tot 14 knopen wind, verschenen 68 boten aan de start van het wereldkampioenschap. Met variërende, draaiende wind was het moeilijk varen maar dit resulteerde in een spannende strijd om de eerste plaats. De Nederlander Bram de Wilde (NED 311), Lars Hendiksen (UKR 7) en Poul Ricard Hoj Jensen (GBR 745) voerden een zwaar gevecht voorin het wedstrijdveld.

Lars Hendriksen passeerde uiteindelijk als eerste de finishlijn en won de race. Lars Hendriksen: “Ik ben enorm blij dat ik de eerste race van dit prestigieuze evenement gewonnen heb. Het was een zware strijd maar we waren goed in vorm en versloegen mede daardoor Bram de Wilde en Poul Ricard Hoj Jensen”.

Vandaag staan er twee races gepland. De wedstrijden duren tot en met 11 september.

Voor meer informatie over de Dragon Worlds, kijk op:
http://www.dragonworlds2009.com.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: