Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Miguel Karstens Nederlands kampioen Yngling 2009

Yngling kampioenen weekend 2009Onder fantastische omstandigheden is het ONK Yngling 2009 op de Braassem verzeild met 28 teams in een serie van 10 races. Onder hen 3 Wereldkampioenen en Nederlands kampioenen uit diverse klassen. Vrijdag en zaterdag stond er een stormachtige en bijzonder vlagerige wind van 24 - 32 knopen (6-7 Bf). Onder deze omstandigheden wordt een kleine fout in de boothandling onmiddellijk afgestraft en heel wat boten gingen dan ook plat vóór de wind, soms meermalen.

Maar op een enkele scheur in een zeil en flink wat gedeukte ego’s na was er geen noemenswaardige schade. Alle 7 geplande wedstrijden konden worden gezeild.

De Yngling heeft weer bewezen een sterke klasse te zijn. Zowel qua constructie als qua zeilers: 4 wedstrijden op één dag onder deze omstandigheden is geen kleinigheid.

Zondag stond er een comfortabele knoop of 10. Tot op het laatste moment knokten de zware jongens in de 353 (Yska Minks, Jaap Molenaar en Wouter Toornstra) en de 333 (Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Miguel Karstens) met het mes tussen de tanden om de titel. Uiteindelijk won de 333, met gering verschil. De derde plaats was voor de 355 (Maarten Jamin, Jaap Smolders en Gert-Henk Bakker) die net het zilver niet meer af kon pakken.

Voor alle teams was het een geweldig evenement, dankzij de uitstekende organisatie van de Braassem en de uitdagende wind.

www.yngling.nl
Tekst: Maarten YCH

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: