Meer dan 20 MaxFun 25’s aan de start voor NK

MXTC kruist voor 60'sKomend weekend strijden de MaxFun 25’s bij Medemblik weer om hun open Nederlands kampioenschap. Maar liefst 21 MaxFun 25 teams reizen af naar W.V. Bestevaer en het Regattacenter, om vanaf vrijdag in drie dagen uit te maken wie de titel en het halfmodel mag overnemen van de huidige kampioenen van de “18+”. Naast enkele ouwe getrouwen is John den Engelsman, nog maar pas Nederlands Kampioen J22, de meest in het oog springende nieuwkomer op het NK.

Schipper Wesselman van de “18+” over de titelverdediging: “Dat gaat zeker een taaie dobber worden. Marco van Driel met zijn nieuwe “MXTC” is in bloedvorm (hij won recent de Bon Marine Flevo Cup en de Zuiderzee Regatta, Red.) en Walter Geurts heeft dit seizoen ook meer en steeds sterker gevaren; hij wil de titel duidelijk terug. Dan hebben we nog Wietze Zetzema, die lang niet heeft gevaren met zijn “Alice in Waterland”, maar een NSR winnaar mag je nooit uitsluiten.. En dan zijn er nog wel wat andere teams die zouden kunnen verrassen! Het zit op het moment echt allemaal waanzinnig dicht bij elkaar.”

De MaxFunners mogen de borst natmaken, want er komt ook nog concurrentie van een bijzondere ‘Rookie’, namelijk de kersverse Nederlands Kampioen J22, John den Engelsman. Nog geen twee weken geleden won hij in Muiden het NK J22 en kennelijk heeft hij nog ruimte aan de muur, want hij gaat dus nu ook voor de MaxFun 25 Kampioenswimpel! We zijn benieuwd hoe het John en z’n team zal vergaan.

Het belooft in ieder geval spannend te worden.
Zondagavond weten we meer...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: