Van Uden Reco Stellendam Regatta 2010 preview

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2010 previewHoewel de meest fanatieke zeilers op dit moment alleen de ijszeilers hebben opgetuigd zijn ondertussen de voorbereidingen voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta 2010 in volle gang. De Van UdenReco Stellendam Regatta is seizoensopener voor de meeste boten.
De wedstrijden worden uitgeschreven voor IRC/ORC, eenheidsklassen zoals onder andere J/22, J/24, J/80, X-35, Maxfun 25, First 31.7, Laser SB3 en Beneteau 25 en wederom ook voor ongemeten schepen en worden gezeild op 24 en 25 april.

De IRC/ORC schepen varen een trapezium baan met inner- en outerloop. De organisatie is erg blij met de toezegging van Max Berend om het team op deze baan te komen versterken.

De eenheidsklassen varen upwind/downwind banen, waarbij voor de J22 en Maxfun25 4 wedstrijden per dag gepland staan..

De ongemeten kajuitjachten varen een zogenaamde pursuitrace. Een pursuitrace is een wedstrijd waarbij de handicap van te voren verrekend is. Het langzaamste schip start als eerste, het snelste schip als laatste. Wie het eerst de finishlijn passeert heeft gewonnen. Voordeel van dit systeem is dat er maar een of twee schepen tegelijk starten, ideaal voor beginnende wedstrijdzeilers of diegene die met het hele gezin een leuke dag op het water wil hebben.

Ook dit jaar kunnen de zeilers, dankzij de hoofdsponsors Van Uden en Reco weer een mooi programma verwachten. Gedurende dit weekend liggen de deelnemers gratis in Marina Stellendam, de week ervoor en erna voor half geld. Dolphin Maritime zorgt voor alle rubberboten voor rescue en pers. Na een dag wedstrijden varen is er voor de zeilers tijdens de borrel Jeroen Zijlstra met band. Swingende jazz muziek gemaakt door een voormalig zeevisser. Natuurlijk zal de traditionele gebakken vis ook dit jaar niet ontbreken. Met dank aan de gulle medewerking van de Noordzeekotters SL-42, OD-8 en GO-28 . Na de borrel worden verschillende soorten eten kosteloos aangeboden aan de deelnemende zeilers. Er zullen meerdere foodplaza’s worden ingericht. Natuurlijk zal de avond swingend worden afgesloten!

Meer info: Van Uden Reco Stellendam Regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: