Complete Nederlandse Kernploeg in actie tijdens de Miami Olympic Classes Regatta

Complete Nederlandse KernploegTijdens de Miami Olympic Classes Regatta, van 25 tot en met 30 januari 2010, verschijnen alle 18 zeilers van de Nederlandse Kernploeg aan de start. Dit is het tweede ISAF Sailing World Cup evenement van dit zeilseizoen.

In november 2009 maakte het Watersportverbond de vernieuwde en uitgebreide Nederlandse Kernploeg bekend. In de tussentijd heeft Marit Bouman in de Laser Radial het eerste World Cup evenement in Melbourne op haar naam weten te schrijven. Nu komt voor het eerst ook de rest van de ploeg officieel in actie.

In Miami wordt de Olympische Elliot ingezet voor het match racen. Nederland komt uit met twee teams van elk drie zeilers. Zoals eerder gemeld zitten vijf zeilsters daarvan in de Nederlandse kernploeg en de ‘open’ positie van middenvrouw wordt in Miami ingevuld door Marja van Helden (26) uit de Bilt. Hieronder een opsomming van alle zeilers.

In de 470 klasse

Margriet Fokkema en Marieke Jongens
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (Wereldkampioen 2009)
Steven LeFevre en Steven Krol (Jeugdwereldkampioen 2008)
Sven en Kalle Coster (Leiders Wereldranglijst)

In de Laser standaard

Roelof Bouwmeester
Marc de Haas
Gijs Pelt

Laser radial

Marit Bouwmeester (1e Sail Melbourne 2009)

RS:X

Dorian van Rijsselberge (3e WK 2009)

Elliot Match Race teams

Renee Groeneveld, Annemieke Bes, Brechtje van der Werf (1e Sail for Gold 2009)
Mandy Mulder, Marja van Helden, Mijke Lievens

http://rmocr.ussailing.org/
Video preview: www.topzeilen.tv

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: