America's Cup live op Eurosport

America's Cup live op EurosportOp 8, 10 en eventueel 12 februari vindt een van de oudste internationale sportevenementen ter wereld plaats: de America’s Cup. De 33ste strijd om de zilveren beker (ook wel de ‘Auld Mug’ genoemd) gaat tussen de Zwitserse titelhouder Team Alinghi en haar Amerikaanse uitdager Team BMW Oracle Racing en wordt live uitgezonden op Eurosport.

8, 10 en 12 februari

Eurosport doet rechtstreeks verslag van de beide wedstrijden, op 8 en 10 februari (vanaf 9:30 uur tot het einde van de race om ongeveer 12:00 uur). In het geval van een gelijkspel zal Eurosport de derde wedstrijd (tevens finale) uitzenden op 12 februari, ook om 09:30 uur.

Inside America’s Cup with Paul Cayard

Op 6, 7, 9 en 11 februari wordt ’s avonds Inside America’s Cup with Paul Cayard uitgezonden. Deze show bevat interviews en analyses van expert (en ex-deelnemer) Paul Cayard en reacties van de zeilers op hun prestaties. Op 6 en 7 februari is Inside America’s Cup with Paul Cayard een voorbeschouwing op de races van 8 en 10 februari; daarna wordt vooral teruggeblikt op die races.

Gerd Jan Poortman & Jan-Kees Mons

Eurosport’s commentaar wordt verzorgd door Eurosport’s vaste zeilcommentator Jan-Kees Mons. Hij wordt deskundig bijgestaan door Gerd-Jan Poortman, voordekker van Team ABN AMRO 2 tijdens de Volvo Ocean Races van 2005 en 2006 en tot en met 2009 lid van Team Delta Lloyd.

America's Cup uitzendschema op Eurosport

6 feb. 21:45 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
7 feb. 20:20 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
8 feb. Vanaf 09:30 uur (LIVE) 20 :30 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
9 feb. 20:10 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
10 feb. Vanaf 09:30 uur (LIVE) 19 :10 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
11 feb. 19:10 uur (Inside America's Cup with Paul Cayard)
12 feb. vanaf 09:30 uur LIVE (I.g.v. een derde race) nog niet bekend (Inside America's Cup with Paul Cayard)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: