Sebbe Godefroid stopt als federaal trainer en zoekt het in de grotere zeiljachten

Sebbe Godefroid stopt als federaal trainerNa een kort jaar voor de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) te werken, heeft Sebbe Godefroid beslist zijn aanstelling als federaal trainer te beëindigen. “Ik hou enorm van de job, maar toch voel ik weer de nood om zelf actief te gaan zeilen. Binnen een vaste aanstelling heb ik hier te weinig mogelijkheden voor. De federatie vond dit spijtig, maar begreep het goed.” Wel is het de bedoeling dat Sebbe op zelfstandige basis de topsportcel zeilen blijft ondersteunen.

Van een echte “come back” is echter geen sprake.

Hij blijft uit het Olympisch circuit. “Ik heb veel genoten van mijn Olympische carrière. Dag in, dag uit als de snelste, hoogste en sterkste door het leven willen gaan, begon echter net iets te zwaar te worden.” Daarom zoekt hij het nu in de grotere jachten. Het voorbije jaar maakte hij in zijn vrije tijd reeds deel uit van een zeilteam op een Grand Soleil 43. “De Antilope (naam van het jacht) is een prachtige boot, en we hebben het geluk met een fantastisch team te kunnen varen. Graag zou ik mij hier volledig op kunnen toeleggen, om mij ook in dit segment van het zeilen te kunnen vervolmaken.” Er staat met de Antilope dit jaar dan ook heel wat op het programma.

Global Ocean Race

Verder in de toekomst, als alles goed gaat, zou hij met de andere Antwerpse zeilheld, Michel Kleinjans, tegen eind 2011 de Global Ocean Race willen varen. Dit is een wedstrijd rond de wereld, gevaren met 2 personen aan boord met een 40-voet bootje. “Lijkt mij wel spannend, zo iets nieuws, waar je eigenlijk diep binnenin toch een beetje schrik voor hebt, en dat gevoel wil ik terug kunnen meemaken.” Michel won laatst nog de vorige editie van dezelfde wedstrijd, maar dan solo, dus alleen de wereld rond.

www.portimaoglobaloceanrace.com

Ondersteuning kleinzeilerij

Ondertussen zijn de plannen om naast het jacht-varen ook nog wat andere projecten verder te zetten. Zo blijft Sebbe jonge atleten in de kleinzeilerij ondersteunen met zijn trouwe sponsor McDonalds. Daarnaast wil hij met de jachten ook iets uitbouwen rond corporate sailing, om zo projecten rond jeugd en mogelijk ook gehandicapten op poten te kunnen zetten.

“Langs een kant vind ik het spijtig de VYF te moeten verlaten, maar tegelijkertijd zie ik er naar uit aan mijn nieuwe dromen te werken. En ik blijf er natuurlijk staan, waar ik nog tijd vind, voor ons aanstormend talent binnen de kleinzeilerij.”

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: