Miami OCR - Thierry Schmitter aan de leiding in de 2.4R klasse

Thierry Schmitter aan de leiding in de 2.4R klasseEen deel van de Nederlandse kernploeg liet vandaag steken vallen. Maar zeiler Thierry Schmitter doet nog steeds goede zaken op Biscaine Bay. Hij heeft in de 2.4R klasse de koppositie weer overgenomen van de Amerikaan John Ruf. Dat ging niet vanzelf. Eerst liep Schmitter tegen en diskwalificatie aan terwijl Ruf die manche op zijn naam schreef. Maar Schmitter maakte dat tijdens de volgende race weer goed door tweede te worden terwijl Ruf op zijn beurt slecht scoorde.

Laser radial

Marit Bouwmeester was niet tevreden over haar prestatie in de Laser radial klasse. “Normaal pak ik altijd een paar bootjes voor de wind nu liet ik het daar liggen. Maar aan de wind ging het best goed, terwijl dat m’n zwakke punt is.” Ze keek op haar hartslag meter en zei, “Mogelijk verklaart dat harde werken aan de wind waarom ik 3.000 calorieën verbrand heb tijdens deze wedstrijd.”

470 heren en dames

In de 470 klasse staan de broers Coster op een achtste plaats. Hun jongere teamgenoten Steven Krol en Steven LeFevre staan 18de. Bij de dames in de 470 hebben Berkhout en Westerhof zich enigszins hervonden na de tegenvallende resultaten van gisteren. De Wereldkampioenen van vorig jaar staan weer in de top tien van de ranglijst op een negende plaats. Een positie achter kernploeg nieuwkomers Marieke Jongens en Margriet Fokkema.

Laser

In de Laser bij de mannen zijn de deelnemers in een gold en een silver fleet ingedeeld (104 deelnemers). Gijs Pelt en Roelof Bouwmeester gingen in de gold fleet de dag in als 17de en 25ste. Aan het einde van de dag stonden ze 24ste en 26ste in de ranglijst. Gijs Pelt brak in de laatste race zijn mast en scoorde een DNF (Did Not Finish). De van een blessure terugkomende Marc de Haas zeilde weer een wedstrijd mee in de Silver fleet en won die ook.

Laser kernploeg coach Jaap Zielhuis zei: “Ze moeten het initiatief houden. Je moet goed starten. Dan zit je in een positie waar je je eigen wedstrijd kan zeilen. En dat moet je dan ook doen. Dit is de gold fleet als jij het initiatief niet neemt dan wordt dat afgestraft.”

Match racen

De twee teams van de Delta Lloyd match race kernploeg wisten niet door te dringen tot de kwartfinales. Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje van der Werf werden uiteindelijk 11de. Het andere Nederlandse team van Mandy Mulder, Marja van Helden en Mijke Lievens eindigden als 14de van de 24 deelnemers.

http://rmocr.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: