Zes Nederlanders in vier klassen in de Medal races in Miami

Marit BouwmeesterZes zeilers van de Nederlandse Kernploeg hebben zich in drie verschillende klassen gekwalificeerd voor de medal races van de Miami Olympic Classes Regatta op zaterdag 30 januari 2010. De medal race is de laatste race in elke klasse met enkel de beste tien van het klassement. Er wordt gestreden om de dubbele punten in een korte race. De puntentotaal van alle voorgaande wedstrijden telt mee voor de eindscore.

Marit Bouwmeester (zie foto) heeft zich in de Laser radial klasse geplaatsts voor de medal race. Ze staat vijfde en maakt nog kans op een bronzen medaille.

Bij de vrouwen in de 470 klasse plaatsen Bekhout en Westerhof zich met de hakken over de sloot op een tiende plaats in het klassement. Ook Margriet Fokkema en Marieke Jongens doen mee aan de medal race. De nieuwkomers in de Delta Lloyd Kernploeg sloten de serie af met een 1e en een 5de plaats. Ze staan achtste in de ranglijst. Beide teams maken geen kans meer op een medaille.

In de overige klassen zijn de Nederlanders uitgestreden. Opvallend is dat Sven en Kalle Coster zich niet plaatsen voor de eindstrijd. De broers eindigden als 12de. De match race dames plaatsten zich niet voor de laatste acht en ook in de Laser klasse bij de mannen kwamen de Nederlanders uiteindelijk niet in de top tien voor.

http://rmocr.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: