Jules Verne Trophy – Tweede herkansing voor Groupama 3

Jules Verne Trophy – Tweede herkansing voor Groupama 33x is scheepsrecht zeggen ze. Groupama 3 is voor een derde keer gestart aan een recordverbetering van de Jules Verne Trophy. Vandaag om 13u55 en 53 minuten is schipper Franck Cammas en zijn negen koppige bemanning de startlijn gepasseerd ter hoogte van de Créac'h vuurtoren in Ushant (FRA). Het te verbeteren record rond de wereld zeilen via de drie kapen is 50 dagen 16 uur 20 minuten en 4 seconden.

Wanneer Groupama voor 23 maart om 6u14 en 57 minuten de finishlijn passeert hebben ze het record op zak.

De weercondities zien er iets minder favoriet uit dan bij de vorige pogingen in januari 2008 en november 2009. Maar toch zouden ze volgens hun 'weather routing' voorspelling binnen de 6 dagen aan de evenaar aankomen en dit met genoeg ruimte om te manoeuvreren in het zicht van de Orange 2 prestaties in 2005.

Of Groupama 3 deze keer heel blijft kan je volgen via: www.cammas-groupama.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: