Dan toch een 33ste America's Cup Match op 8 februari

Alinghi 5Rechter Kornreich van het New York Supreme Court heeft beslist om geen gehoor te geven aan de 'Deed of gift' klacht 'constructed in country' van de Amerikaanse uitdager BMW Oracle Racing voor de 33ste America's Cup Match die gepland staat op 8 februari. Het ziet er dus naar uit dat de match niet eerst in het gerechtsgebouw zal gezeild worden maar wel op het water.

“This is excellent news,” vertelt Ernesto Bertalli. "We are delighted that BMW Oracle's attempts to disqualify Alinghi and to win the America's Cup in court have been denied. We look forward to meeting them on the start line here in Valencia on 8 February to race for the Cup; something they can no longer try to avoid."

BMW Oracle en de Golden Globe Yacht Club (GGYC ) hadden er nochtans op aangedrongen om het probleem met de voor Alinghi in Amerika gebouwde zeilen voor de start opgelost te zien.

“It is unfortunate that the legality of Alinghi's American-made sails probably will not be decided before the Match,” zegt Tom Ehman, de woordvoerder van de GGYC. ‘However, it will be decided eventually.'

Op deze manier eindigt dan toch eindelijk de onzekerheid of het evenement zou plaatsvinden in de laatste week voor de America's Cup van start gaat. Er blijft voor Alinghi wel een groot risico bestaan als hun zeilen achteraf toch illegaal bevonden worden.

Nog een zoethoudertje tot 8 februari, de laatste video van BMW Oracle met wing onder vol tuig:

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: