KBYV ontvlucht Belgian Boat Show in Gent

KBYV ontvlucht Belgian Boat Show in GentOndanks een nu al jarenlange traditie om de bekendmaking van de yachtman, -vrouw, -belofte & -manager van het jaar te laten plaatsvinden op de Belgian Boat Show in Gent (dit jaar van 7 t.e.m. 15 FEB in Flanders Expo), heeft het KBYV dit jaar besloten om de prijsuitreiking te organiseren in de Brussels Royal Yacht Club. Iedereen die aanwezig wil zijn, is verplicht zich op voorhand in te schrijven.

Waarschijnlijk zijn ze op het Verbond nog niet bekomen van de factuur voor de receptie van vorig jaar…

Is het niet tergend om het zeilvolk enkel via het VVW clubblad Varen en het tweemaandelijks magazine Yachting Sud (ook daar slaat de crisis hard toe) op te roepen om via sms te stemmen voor de kandidaten van hun keuze, en daarna dat zeilvolk subliem te ontkennen door slinks en enkel via de wereldwijd bekende website van het KBYV de plaats van het gebeuren bekend te maken? Bij ClubRacer, nochtans dé zeilen website bij uitstek (volgens de Alexa Rank), bleef de mailbox verbazend genoeg leeg.

Er zijn er blijkbaar nog steeds die vanuit hun ivoren toren, compleet met blazer, clubdas en sigaar en glas in de hand) de zee en de zeilers niet meer zien staan. Geef nu toe: wie gaat er daar in Brussel aanwezig zijn op die ceremonie? De genomineerden waarschijnlijk, plus nog wat wandelende antiquiteiten en een lokale bridger die zich van datum vergiste…

Het heeft, naast een beheersbaar publiek wel voordelen om de ceremonie daar aan de Van Praetbrug te houden: weinig volk, dus lage receptiekosten, Brussel is OK want het is vlakbij voor de bobo’s, en de snelweg naar Gent die staat vol flitsers, en we kunnen nog eens rustig ‘onder copains’ bijpraten over hoe efficiënt het KBYV wel was ‘in ancient times’…

Willen we ze eens beduvelen? Stuur massaal e-mails naar info@belgiansailing.be en meldt u aan.

Ga een stap verder en zak op vrijdagavond 5 februari af naar de BRYC: om 20u00 worden de winnaars bekend gemaakt, waarna je van de receptie en dinner party met live optreden kan genieten. Wie er gaat zingen weten we nog niet, maar na een paar glazen zal één of andere bobo wellicht bereid worden gevonden om dansend op een tafel zijn versie van de Brabançonne te lallen. Sensatie gegarandeerd!

Oh ja, er is parkeerplaats zat. En stemmen doe je via sms naar het nummer 6687 (kost je wel een halve euro). Dragen van een Clubracer-shirt is leuk, maar niet verplicht. Tot dan! De genomineerden voor de Yachting Awards 2009 vind je op de wereldberoemde www.belgiansailing.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: